Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Topul celor mai profitabile firme vrâncene


   Aproximativ 50 de firme vrâncene vor participa la Topul IMM, care va fi organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, vineri, 2 noiembrie. În cadrul reuniunii vor fi premiați administratorii firmelor care au avut cele mai bune rezultate în anul 2011. Clasamentele au fost întocmite în baza bilanțului contabil depus la Ministerul de Finanțe, respectiv a profitului brut și a cifrei de afaceri.
   Președintele Patronatului IMM-urilor din Vrancea, Ion Roman, a declarat că la eveniment au fost invitați șeful Guvernului, președintele României, lideri politici, în fața cărora vor fi prezentate principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din țară. „Sperăm să avem și oameni de seamă. Sunt invitați președinții de partide parlamentare și noi vrem să prezentăm problemele noastre. Noi vrem să votăm dacă ei vor ține cont de ceea ce ne vom plânge noi. Îi felicit pe cei care au avut rezultate și sper ca la anul să fie mai bine. IMM – istul se ajută singur și îl mai ajută presa. Oricum, economia județului Vrancea trăiește și se sprijină pe acești IMM-iști”, a afirmat Ion Roman.
   Principalele revendicări ale oamenilor de afaceri, prezentate și în cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Vrancea, sunt reducerea TVA de la 24 la 19%, dar și un TVA de 9% pentru produsele alimentare, plata datoriilor statului către firme, în special societăților de construcții. Micii patroni mai cer reducerea cheltuielilor pentru asigurările de sănătate cu 25%, iar banii asiguratorilor să fie folosiți numai pentru un pachet de servicii medicale de bază, reducerea birocrației cu 50% prin simplificarea procedurilor adminstrative și reducerea numărului de autorizații, avize, permise, licențe solicitate de autoritățile statului.

Topul firmelor la nivel județean

Microîntreprinderi (1-9 salariați): 1.Metron Serv; 2. Euro Proiect Focșani; 3. Agroserv Grig.
Întreprinderi mici (10-49 salariați): 1. Valsi ; 2. RCC Interimex; 3. Valentino Prodex.
Întreprinderi mijlocii (50-249 salariați): 1. Metale International Focșani; 2. Comcereal ; 3. Conterra.
Întreprinderi mari (peste 250 de salariați): 1. Pandora Prod; 2. Roșca Conf; 3. Vincon.
Firme nou înființate : 1. Vincon Logistic ; 2. Wooden Doors International; 3. Schimb 47.

Patronatul IMM Vrancea a propus premii întreprinzătorilor din județ pentru activitatea desfășurată anul trecut. Vor fi premiate Dorina Turcu ( SC Pacific), Andreia Barzan ( SC Alegria Total), Marian Spînu (Deep Serv), Teodor Bratie (Combrat 94).

Clasamente patronat de ramură IMM :
Farmacii : 1. Brifarm ; 2. Farmgrig; 3. Trimedi Farm
Viticultură : 1. Cramele Faraoanele; 2. Viticom Panciu; 3. Odovitis Jariștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?