Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Numere de telefon pentru şoferi


   Comandamentului Central de Iarnă pune la dispoziția șoferilor care efectuează transporturi în anotimpul rece trei numere de telefon la care pot solicita informații asupra vremii și asupra stării drumurilor. Cele trei numere de contact sunt 021.9360, 021.318.66.09 și 021.318.66.31.
De asemenea, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de conducere, să se asigure temeinic, să utilizeze preponderent frâna de motor și să evite efectuarea depășirilor, care pot fi extrem de periculoase. O altă recomandare constă în aprinderea luminilor de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
   Operatorii de transport care dețin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligația legală de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite. 
   În zonele urbane, șoferii sunt atenționați să nu oprească ori să staționeze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire și desfășurarea traficului, în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?