Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Eleva Mihaela Barbu, condusă pe ultimul drum în rochie de mireasă


 

   Pe o vreme rece și ploioasă, Mihaela Barbu, eleva de 18 ani din Obrejița, care a murit săptămâna trecută în  urma unui accident rutier, produs în apropiere de Râmnicu Sărat, a fost condusă pe ultimul drum. Ea a fost înmormântată în rochie de mireasă.
   Ieri, la căpătâiul ei s-au strâns, în afară de familie, rude și prieteni, și colegii de clasă, de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani, însoțiți de diriginta Camelia Curtache. La trista ceremonie, toți au purtat eșarfe turcoaz, culoarea preferată a Mihaelei.
   Mihaela Barbu avea planuri mari de viitor. Își dorea ca după absolvirea cursurilor liceale să intre la Medicină, pentru că vroia să salveze vieți și să fie un ajutor semenilor ei. Aripile i-au fost frânte însă, în tragicul accident de săptămâna trecută.
   Colegii și profesorii sperau inclusiv ieri că totul nu este decât un vis urât, iar fata cu ochi albaștri va reveni la școală cu zâmbetul pe buze, așa cum făcea în fiecare zi până la tragicul eveniment. „Am ajuns într-un moment în care tot coșmarul acesta se apropie de sfârșit, în sensul că este ziua înmormântării Mihaelei. La clasa a XII-a te aștepți să vorbești despre Bacalaureat, banchet, iar noi am început cu o înmormântare. Chiar și cerul plânge astăzi (ieri-n.r.). A bulversat întreaga comunitate, școală, locurile pe unde a trăit ea. Noi nu o vom uita niciodată. Este prima la catalog și nu știu ce să scriu în dreptul numelui ei, dar cu siguranță nu o vom uita niciodată”, a spus Camelia Curtache, diriginta fetei.
   Foștii colegi spun că au vorbit cu ea chiar înainte de tragedie. Tocmai de aceea le este greu să accepte că nu mai este. „Îmi pare rău după ea. Tocmai duminica trecută am făcut poze împreună, era atât de veselă, o fată cu un suflet deosebit. Când am aflat vestea, nu voiam să cred și nici în momentul actual nu pot să cred că Mihaela nu mai este”, a spus Costeluța Monica Căldărescu, colegă de clasă. Premiantă și un exemplu de bunătate, Mihaela a lăsat o amintire plăcută tuturor celor ce au cunoscut-o. Acum, toți regretă dispariția acestei tinere frumoase. „Era o fată bună, cuminte și respectuoasă. Învăța și bine în școala generală și mereu lua premiu. O vedeam zi de zi. Am stat de vorbă cu ea duminica trecută, a venit lângă noi la podeț și o admiram”, a spus Maria Necula, diriginta din școala generală. „Am venit astăzi cu tristețe în suflet, este o mare pierdere pentru comuna noastră. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat”, a spus primarul comunei Obrejița, Nicu Pardos.
   Mihaela își va găsi odihna veșnică în cimitirul din localitatea natală, Obrejița. Dumnezeu să o odihnească în pace!

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?