Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VW va avea un model low cost din 2014


   Modelele destinate țărilor emergente, cunoscute deja în toată lumea  sub denumirea generică de automobile low cost, încep să capete o importanță tot mai mare în peisajul industriei auto la nivel mondial. În condițiile în care piețele tradiționale stagnează sau chiar scad, constructorii își îndreaptă acum atenția spre zonele care le pot oferi creșteri.
   Unii n-au stat prea mult pe gânduri și s-au mișcat rapid, oferind modele destinate piețelor emergente. Succesul nu s-a lăsat așteptat, ba chiar a atras atenția și altora, care până acum nu au dat prea mare importanță piețelor aflate în dezvoltare. Este și cazul Grupului Volkswagen, care pare să nu mai fie dispus să lase zona piețelor emergente la dispoziția concurenței.
   Astfel, peste cel mult doi ani, gigantul german ne va prezenta primul său automobil low cost, al cărui preț se va situa undeva între 5.000 și 7.000 de euro. Boss-ul de la VW, Martin Winterkorn, are în calcul de câteva luni ideea lansării unui automobil de gama entry, după modelul de succes Dacia de la Renault.
Nu se știe deocamdată dacă noul low cost german se va produse sub sigla Volkswagen, care, se știe, tocmai asta înseamnă – „mașina populară”. Pentru grupul german, care are în portofoliu 10 mărci, însă niciuna low cost, apariția acestui nou automobil ar putea contribui semnificativ la planurile pe termen mediu. Planuri care, după cum se știe, prevăd ocuparea primului loc în ierarhia constructorilor auto, până în 2018, la nivel mondial, în funcție de volumele de producție.
   În fine, va fi interesant de urmărit și care va fi reacția celor de la Renault – Nissan. Mai ales că președintele Carlos Ghosn a anunțat deja relansarea mărcii Datsun, cu prețuri chiar mai accesibile decât Dacia – începând de la 3.000 de dolari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?