Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Hai, Dumitre, că ne cheamă DNA-ul!


  

 

   Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Dar e! De plâns. Bărbați și femei care abia mai văd, în baston, ținându-se de șale, au venit ieri, rând pe rând, la sediul Postului de Poliție din Suraia, chemați de procurorii DNA. Anchetatorii continuă să caute acul fraudat în carul cu fân al referendumului și pentru asta pun pe drumuri pe oricine vor. Dumitru și Dumitra Statache au coborât din căruță, moșul sprijinit în două bastoane, pe lângă care ținea strâns și citația. Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că procurorii DNA continuă acțiunile de intimidare și hărțuire a locuitorilor din Suraia cu scopul de a-i determina pe oameni să nu se mai prezinte la vot la alegerile generale din 9 decembrie.

   O echipă de procurori a mers la Postul de Poliție din Suraia unde, sub coordonarea procurorului șef al DNA Galați, Gheorghe Ivan, au fost audiate peste o sută de persoane. Oamenii spun că au fost întrebați cum au votat, la ce oră au mers la vot, de ce au mers la vot și cu cine au votat. „Am fost chemat la Poliție unde am dat o declarație cum am votat la referendum și dacă am votat. Am spus că am votat. M-a întrebat la ce oră am votat și am spus că dimineață. M-a întrebat dacă soția a votat și am spus că da, dar că a votat după amiaza. E prima oara când sunt chemat să dau declarații”, a spus Ion Hanganu, unul dintre bătrânii chemați la audieri.
   Cam la aceleași întrebări au răspuns toți cei care au fost chemație ieri de procurorii DNA. „M-au chemat să mă întrebe dacă am votat, dacă am fost la secția de votare la referendum. Le-am spus că am fost și că am votat”, a spus Costică Smărăndoiu. „Ne-au chemat la Poliție cică să ne întrebe de vot, dacă am votat la referendum. Le-am spus că am votat și gata”, a spus Dumitra Statache. Femeia și soțul ei, Dumitru, au coborât din căruța trasă de un cal, în fața sediului postului de poliție. Cu veste care să le apere spinările de frig, soții Statache nu par a înțelege care-i rostul serialului DNA, căci e a treia descindere în comuna lor.
   Bătrânii spun că, după o așa întâmplare, se mai duc la vot „pe lumea cealaltă”.

„Continuă acțiunile de hărțuire și intimidare ale procurorilor lui Băsescu”

Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că procurorii DNA continuă acțiunile de intimidare și hărțuire a locuitorilor din Suraia cu scopul de a-i determina pe oameni să nu se mai prezinte la vot la alegerile generale din 9 decembrie. Acesta a precizat că, din informațiile pe care le deține, ieri urmau să fie audiate peste o sută de persoane. „Continuă acțiunile de hărțuire și intimidare pe care procurorii lui Băsescu le fac cu scopul de a-i intimida pe oameni pentru ca aceștia să nu mai vină la vot la alegerile generale din 9 decembrie. Sunt chemate la audieri peste o sută de persoane”, a afirmat primarul Vasile Grosu.
   Edilul șef din Suraia spune că a fost sunat de oameni, care sunt speriați pentru că nu știu care sunt motivele pentru care sunt chemați să dea din nou declarații. „Oamenii sunt speriați și se simt amenințați mai ales că toți sunt în vârstă și nu au mai avut de-a face vreodată cu astfel de probleme”, a mai spus primarul Vasile Grosu.

Descinderi în august la Suraia și Tulnici

   Pe parcursul lunii august, procurorii DNA Galați au mers la Suraia și la Tulnici, pentru a-i ancheta pe cei care și-au exercitat un drept constituțional: acela de a vota la Referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu. Procurorii DNA, însoțiți de ofițeri de poliție, au mers din poartă în poartă în încercarea de a afla dacă s-a votat multiplu sau nu. Primarii celor două comune au declarat că este vorba de un abuz al procurorilor.
   În urmă cu două săptămâni, aproximativ 50 de persoane din județele Constanța și Tulcea au fost chemate la audieri, la sediul DNA Constanța, pentru că și-au exercitat dreptul de vot la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu. Este vorba despre 50 de cetățeni care au vile la Lepșa, localitate unde au și votat. „În ziua referendumului, în localitatea Lepșa s-au aflat peste 2.000 de persoane deoarece există peste o mie de case de vacanță, dintre care o parte sunt proprietatea unor persoane din Constanța. Este vorba de peste 300 de case de vacanță ce aparțin unor persoane din Constanța. Așa se explică prezența celor din Constanța, care au votat la referendumul din 29 iulie, la Lepșa”, a afirmat primarul Valentin Bîznă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?