Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO şi GALERIE FOTO: Încep lucrările de asfaltare pe drumul naţional 2N


  

 

   Guvernul condus de Victor Ponta a alocat banii pentru efectuarea lucrărilor de reparații pentru drumurile naționale din Vrancea, DN 2N și DN 2R. Utilajele au început deja să lucreze pe sectoare de pe DN 2N, Dumbrăveni – Dumitrești-Jitia. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, președinte al Consiliului Județean Vrancea, a purtat mai multe discuții la Guvern, în vederea alocării fondurilor necesare.

   Astăzi încep lucrările de asfaltare pe sectorul Chiojdeni-Dumitrești -Dumbrăveni, din drumul național 2N, Mărtinești- Bogza-Căiata-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia. Până în prezent, constructorul a executat pe acest drum lucrări de lărgire a părții caro-sabile, a terasamentelor și au fost făcute plombări pe stratul de asfalt deja existent. Lucrările sunt executate de grupul de firme al omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.
   Lucrările vor fi extinse în perioada următoare și pe drumul național 2R, Jitia-Vintileasca-Bahnele.
După ce aceste două drumuri naționale au fost abandonate de guvernele pedeliste, executivul USL, condus de Victor Ponta, alocă fondurile necesare reparării celor două drumuri, ca urmare a demersurilor făcute de vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, președinte al Consi-liului Județean Vrancea. „În biroul prim-ministrului Victor Ponta, am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, iar premierul a dispus rezolvarea problemei reparării celor două drumuri. Aceasta este o situație conjuncturală, pentru că lucrăm, în 2012, cu un buget făcut de PDL. Drumurile DN 2N și DN 2R, ca de altfel toate drumurile din Vrancea, trebuie modernizate și acest lucru se va întâmpla. Å¢in să mulțumesc vicepremierului Florin Georgescu, ministru al Finanțelor Publice, atât pentru fondurile alocate pentru repararea celor două drumuri naționale, cât și pentru cele destinate Primăriei Negrilești, al cărei sediu va fi refăcut integral. De asemenea, țin să-i mulțumesc mi-nistrului Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi”, ne-a declarat Marian Oprișan.
   Întrebat de reporterii noștri dacă deputatul PNL, Nini Săpunaru a ajutat în vreun fel la rezolvarea problemei drumurilor DN 2N și DN 2R, vicepreședintele PSD ne-a răspuns: „Desigur, și colegul meu Nini Săpunaru a avut o contribuție în rezolvarea acestei probleme, el aducându-i aminte în mai multe rânduri, ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, că împreună trebuie să rezolvăm această problemă”.

Promisiuni îndeplinite

   În primăvara acestui an, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, au vizitat mai multe drumuri naționale aflate într-o stare dezastruoasă din cauza nepăsării guvernelor pedeliste care nu au alocat niciun leu în județul Vrancea. Din delegație au mai făcut parte secretarul de stat Iulian Matache, șeful lucrărilor publice din MDRT, deputații USL Cristian Dumitrescu și Nini Săpunaru, mai mulți oficiali din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).
   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat că proiectele județului Vrancea sunt prioritare pentru Guvernul României, condus de Victor Ponta. „Suntem aici pentru că noi suntem altfel. Suntem aici pentru a rezolva problemele oamenilor. Pentru problemele cu drumurile din Vrancea am toată colaborarea domnului ministru Silaghi, a domnului prim ministru Victor Ponta, iar proiectele importante pentru Vrancea sunt prioritare pentru acest guvern. Se încadrează în obiectivul nostru ca Vrancea să devină un nod important, strategic, din punct de vedere rutier, în România”, a afirmat Marian Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea le-a spus oamenilor că DN 2N și DN 2R au ajuns în această stare din cauza guvernelor pedeliste care au tăiat finanțările la toate investițiile, dar și sumele alocate anual pentru întreținerea drumurilor naționale. „Au fost memorii peste memorii trimise de mine lui Emil Boc și lui Mihai Răzvan Ungureanu, guvernelor maghiaro – pedeliste, scrisori deschise în care îi ceream prim ministrului să își aplece privirea peste acest drum. Ați văzut, nu le-a păsat deloc de dumneavoastră și de ceea ce se întâmpla în comunitățile dumneavoastră”, s-a adresat Marian Oprișan, localnicilor.

Oprișan, singurul om politic care a susținut reabilitarea acestui drum

   Marian Oprișan este singurul om politic vrâncean care s-a zbătut și a încercat prin toate mijloacele ca acest drum să fie reabilitat. În perioada guvernului PSD din 2000-2004, președintele Consiliului Județean a obținut ca drumul dintre Dumbrăveni și Vintileasca să fie preluat în vederea reabilitării de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). În acest sens a fost emisă și o hotărâre de guvern, care însă nu a fost respectată de CNADR și Ministerul Transporturilor condus de pedistul Gheorghe Dobre. Pentru asta, în 2005, președintele Consiliului Județean Vrancea a dat în judecată CNADR și Ministerul Transporturilor, care refuzau să preia în administrare DN 2N și DN 2R.
Curtea de Apel Galați a admis acțiunea formulată de Consiliul Județean și a obligat CNADNR să semneze protocolul de predare-preluare a acestor drumuri.

E 85, blocat în semn de protest

   Din cauza stării deplorabile a celor două drumuri naționale, de mai multe ori, oamenii au apelat la diverse forme de protest. Exasperați de absența vreunui răspuns, în luna mai 2010 și în luna aprilie 2012, sute de oameni au blocat drumul național DN 2 E 85, în zona localității Dumbrăveni. Oamenii au ales acest mod de a protesta pentru a atrage atenția asupra stării dezastruoase a drumurilor.   
   Protestatarii au declarat că vinovați de si-tuația în care se găsesc drumurile naționale din România sunt președintele Traian Băsescu și fostul prim mi-nistru Emil Boc.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?