Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Cupa de Toamnă la şah şi-a desemnat câştigătorii


   În perioada 22- 30 septembrie 2012, la Sala Polivalentă din Focșani s-a desfășurat competiția de șah Cupa Toamnă, organizată de C.S.M. Focșani 2007, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea. La Turneul A, inaugural, cu un rating mediu de 1716, au participat zece dintre cei mai buni șahiști de la C.S.M. Focșani 2007. Pe primele șapte locuri s-au clasat, în ordine: Emilian-Paul Ioniță, Mihai Strîmbu, Grigore Mălureanu, Cătălin- Lucian Pătrașcu, Cosmin Vasiliu, Elena-Adelaida Toma și Aurelian Grigore.
   A urmat Turneul B, rating mediu 1208, cu 20 de participanți, rezervat numai șahiștilor născuți după 1 ianuarie 2002, legitimați și, majoritatea, nelegitimați. La băieți 5 ani cei mai buni au fost în ordine Călin-George Ioniță și Horațiu Crăciun. La fete 6 ani ordinea a fost Åžtefania Păltinuș, Elena-Roxana Ianoș. La băieți 8 ani pe primele locuri s-au clasat Daniel Toader, Mihnea-Iustin Baciu și Vlad-Daniel Ivan. La fete 8 ani, cele mai bune au fost în ordine: Carmen-Nicola Ioniță, Gabriela Porumb și Maria Păltinuș. La băieți 10 ani, primii trei au fost Teodor Crăciun, Ionuț-Claudiu Crăciun și Åžtefan-Robert Aron. S-au mai remarcat în ordinea punctajului obținut: Åžtefan-Vladimir Nițu, Alexandru-Cristian Anghel și Flavia-Andreea Mihăilă. Cei mai mulți dintre participanți provin de la Åžcoala Nicolae Iorga, Åžcoala Duiliu Zamfirescu, Åžcoala Åžtefan cel Mare sau au terminat în această vară la Grădinița nr. 23 Focșani, unde au urmat cursurile cercului de șah.
   La Turneul C, rating mediu 1787, 8 participanți, pe primele două locuri s-au clasat la egalitate Aurelian Ciobanu și Cătălin-Lucian Pătrașcu, urmați de Grigore Mălureanu, Mihai Strîmbu, Cosmin Vasiliu etc. La Turneul D, rating mediu 1789, 8 participanți, câștigător a fost Grigore Mălureanu, urmat de Aurelian Ciobanu, Mihai Strîmbu, Cătălin-Lucian Pătrașcu, Sandu Gurguiatu etc.
   Să remarcăm faptul că în familia Ioniță au fost motive de satisfacție: Emilian-Paul (tatăl) a cucerit locul I la Turneul A, iar la Turneul B, Călin-George (fiul) a terminat pe locul I la categoria băieți 5 ani și Carmen-Nicola (fiica) a terminat pe locul I la fete 8 ani. Principalul obiectiv al turneelor A, C și D a fost pregătirea șahiștilor de la C.S.M. Focșani 2007 pentru apropiatele campionate naționale de șah pentru seniori. Obiectivul Turneului B a fost pregătirea șahiștilor care vor constitui schimbul de mâine al șahului vrâncean. Organizatorii competiției au fost Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu și Sandu Gurguiatu, sprijiniți de Adrieana Soare și Anton Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?