Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Posibil deficit mondial de scutece


   O deflagrație ce a declanșat un incendiu devastator la o fabrică de polimeri din Japonia (prefectura Hyogo /insula Honshu/) ar putea duce la întreruperi în aprovizionarea cu scutece pe plan mondial. Compania Nippon Shokubai, proprietara întreprinderii, deține 20% din producția totală de polimeri superabsorbanți (SAP) din lume, utilizați la fabricarea de scutece. În urma incendiului, un pompier și-a pierdut viața și încă 35 de persoane au fost rănite. Explozia aflată la originea incendiului s-a produs în zona unei cisterne cu acid acrilic. Fabrica din Hyogo, care a fost grav afectată de incendiu, produce anual peste 320.000 tone de polimeri.
   Potrivit reprezentanților Nippon Shokubai, cererea de polimeri superabsorbanți este într-atât de mare încât întreprinderea lucra la capacitate maximă, iar compania intenționa să-și deschidă filiale în alte țări, inclusiv în China, cu care Japonia are în prezent un diferend diplomatic din cauza suveranității asupra unor insule nelocuite din Marea Chinei de Est, dar în apele din preajma cărora se presupune că s-ar afla importante zăcăminte de hidrocarburi.
   Cauzele exploziei, care a condus la incendiu, nu sunt deocamdată cunoscute, urmând să fie elucidate de ancheta deschisă deja de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?