Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Cluburi de patrimoniu la Pedagogic şi Arte


   Elevii de la două licee din Focșani, pasionați de patrimoniul cultural al județului Vrancea, vor pune bazele a două cluburi de patrimoniu în cadrul unităților în care învață, cu sprijinul Direcției Județene pentru Cultură.
   Elevii de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, care au în programa școlară o oră de educație artistică, din care jumătate despre patrimoniu, vor să realizeze un club în acest domeniu din urmă. Elevii își propun să viziteze traseele cultural-turistice din județul Vrancea și, ulterior, după această experiență, să realizeze un site de promovare a patrimoniului cultural vrâncean.
   Åži un grup de 10 elevi de la Liceul de Arte „Gh. Tattarescu”, care doresc să studieze la facultatea de arhitectură, au intenția de a realiza un club de patrimoniu, care să poarte numele marelui arhitect român Ion Mincu (1852-1912), care a avut origini focșănene. Acest proiect este inițiat sub îndrumarea arhitectului Dan Tincu, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.
   Inițierea acestui club are și mai multă semnificație în contextul în care în acest an se împlinesc 100 de ani de la trecerea în neființă a fondatorului arhitecturii românești, Ion Mincu, și 160 de ani de la nașterea sa, la Focșani. „Clubul dorește să scoată în evidență arhitectura semnată de Ion Mincu, clădiri precum Teatrul Municipal sau Prefectura Veche. Scopul este acela de a-i apropia pe viitorii specialiști din arhitectură de patrimoniul cultural. Paradoxal este faptul că deși Ion Mincu, fondatorul arhitecturii românești, este focșănean, orașul nostru nu a beneficiat de o dezvoltare arhitecturală armonioasă”, ne-a spus Florin Micu Iliescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea.
   Din păcate, casa care a aparținut arhitectului Ion Mincu în Focșani, în zona Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”, nu mai există.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?