Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Şase copii din Popeşti au dat spargere după spargere


   Åžase copii din comuna Popești i-au terorizat pe localnici aproape un an. Băieții, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, și-au făcut un plan și au început să dea spargere după spargere. Timp de aproape un an, ei au spart casa după casă și au furat diferite bunuri. Unele dintre bunurile sustrase, respectiv cazane de cupru, dar și drujbe, erau destul de voluminoase, dar copiilor nu le-a fost greu să le ia și să plece cu ele. 
   Polițiștii au reușit să-i prindă pe micii hoți și să recupereze o parte din bunurile furate, pe care le-au înapoiat proprietarilor. „La data de 26.08.2013, polițiștii din Popești au identificat un grup de șase minori, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, respectiv B. Ion Marius, P. Mihăiță-Costinel, P. Ionuț, S. Marius, H. Raul și D. Andrei, toți din comuna Popești. Polițiștii au stabilit faptul că în perioada iulie 2012 – august 2013, minorii au comis cinci furturi din locuințe. Aceștia pătrundeau prin eferacție în imobile în care proprietarii nu se aflau la domiciliu și au sustras cazane de cupru, drujbe, un flex, o pompă de stropit, scule și obiecte de uz casnic. Cu ocazia primelor cercetări, polițiștii au recuperat 70% din prejudiciul creat. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, ne-a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
   Polițiștii au venit cu precizări și în cazul adolescentului arestat miercuri, tot pentru furt calificat. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Vrancea, „la data de 28.08.2013, polițiștii din Jariștea l-au reținut pe D. Ion, de 16 ani, din localitate, care la data de 06.06.2013 a sustras din locuința lui M. Grigore, din localitate,  bijuterii și bani, în valoare de aproximativ 9.000 lei. Suspectul a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 20 zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?