Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Guvernul Ponta respectă tinerele mame


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că la începutul acestei săptămâni a votat legea prin care indemnizația pentru creșterea copilului a crescut! El a precizat că în anul 2010, odată cu tăierea salariilor bugetarilor, indemnizația pentru creșterea copilului a fost redusă cu 15%, diminuare aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, stabilindu-se totodata plafonul maxim până la care putea ajunge. „În ianuarie 2011, Guvernul PDL a stabilit că părinții care stau acasă cu pruncii doar un an vor lua 75% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni. Nu mai puțin însă de 600 de lei și nu mai mult de 3.400 lei. Guvernul Ponta sprijinit de coaliția USL a hotărât ca indemnizația mamelor pentru creșterea copilului să crească de la 75% la 85% din venitul net, începând cu data de 1 octombrie a acestui an”, a precizat Angel Tîlvăr.
   Deputatul vrâncean a spus că proiectul de lege mai prevede și renunțarea la condiționarea acordării concediului de creștere a copilului și a indemnizației de creștere a copilului doar pentru primii 3 copii din familiei. De asemenea, proiectul stipulează flexibilitatea posibilităților de plată a beneficiarilor de ajutor social pentru cei care au de plătit taxe și impozite locale, implicând flexibilitatea perioadei în care sunt obligați la plata acestor impozite și taxe. „Având în vedere că indemnizația pentru creșterea copilului a crescut, există premizele ca familiile care își doresc copii să aibă, în sfârșit, certitudinea că statul ocrotește și sprijină familiile tinere”, a susținut deputatul Tîlvăr.
   Acesta a arătat că potrivit Institutului Național de Statistică din România, în anul 2011 țara noastră s-au născut doar 195.000 de copii, ceea ce reprezintă o scădere dramatică a natalității față de anii precedenți. „Åži acest stimulent pentru sporirea creșterii natalității (alături de plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500 de mii de euro, restituirea eșalonată către pensionari a CASS reținut ilegal de guvernul PDL, redeschiderea spitalelor închise abuziv de fosta guvernare,  renegocierea contractelor «băieților deștepți», susținerea firmelor din domeniul IT pentru crearea de locuri de muncă) face parte din programul Uniunii Social Liberale de relansare a economiei românești”, a mai precizat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?