Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Fapte prescrise în dosarul fostului primar de la Mera


   Fostul primar al comunei Mera, Gheorghe Săraru, și fostul viceprimar, Constantin Năstase, au scăpat de dosarul în care au fost cercetați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, în 2007. Faptele de care au fost acuzați cei doi s-au prescris.
   „(…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Săraru Gheorghe pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a intervenirii unei cauze care înlătură răspunderea penală, respectiv prescripția răspunderii penale. Încetează procesul penal pornit împotriva aceluiași inculpat, Săraru Gheorghe pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma instigării, ca urmare a intervenirii unei cauze care înlătură răspunderea penală, respectiv prescripția răspunderii penale. Achită pe același inculpat, Săraru Gheorghe pentru infracțiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri, întrucât faptei îi lipsește un element constitutiv al infracțiunii. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Năstase Constantin pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a intervenirii unei cauze care înlătură răspunderea penală, respectiv prescripția răspunderii penale”, se arată în soluția dată de magistrații Tribunalului Vrancea.
   În 2007, Săraru a fost trimis în judecată de procurorii focșăneni, fiind acuzat de abuz în serviciu contra interesului public în formă calificată,  sustragere sau distrugere de înscrisuri și instigare la fals sub semnătură privată, respectiv că ar fi retrocedat mai multe hectare de pădure în baza unor documente false. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?