Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Maşinile care se conduc singure ale Google au dreptul de a circula în California


   Mașinile care se conduc singure vor circula în curând în teste pe străzile din California, cel mai populat stat american, după ce o lege susținută de Google a fost semnată de guvernator. O mașină modificată de Google pentru a se conduce singură a primit anul trecut aprobarea pentru a circula, în teste, pe drumurile publice în statul Nevada.
   Legea semnată de guvernatorul Californiei, Jerry Brown, permite testarea pe drumurile publice a mașinilor care se conduc singure, însă doar dacă pe scaunul șoferului se află și un posesor de permis de conducere, care să intervină dacă devine necesar. „Astăzi vedem cum SF devine realitatea de mâine”, a spus Brown la ceremonia de semnare a legii, la sediul din Mountain View al Google.
Google, operatorul celui mai mare motor de căutare online din lume, a modificat o mașină Toyota Prius care se conduce singură folosind camere video, senzori radar, un detector de distanță cu laser și hărți detaliate. Autovehiculul include și un mecanism de urgență, care permite șoferului să preia controlul prin apucarea volanului sau apăsarea frânei. „Oricine se urcă în mașină și vede că se conduce singură va fi un pic nesigur la început, dar se va obișnui”, a spus Brown.
   Legea adoptată în California cere Departamentului pentru Autovehicule să pregătească reglementări pentru acordarea numerelor de circulație, teste și operarea mașinilor autonome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?