Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Spaţiile verzi din Sud vor fi irigate


   Consilierii locali vor vota astăzi un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza proiect tehnic de execuție, pentru obiectivul de investiții „Lucrare de irigații în sistem automatizat spații verzi zona Sud, municipiul Focșani”.
   Prin derularea investiției „Modernizare și reabilitare spații verzi în zona de acțiune sud-est a municipiului Focșani”, finanțat cu fonduri europene, se vor reface spațiile verzi din cartierele Mândrești, Laminorul și Sud, inclusiv din zona de locuințe ANL, urmând ca întreținerea acestora să fie asigurată de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice.
   În prezent, spațiile verzi din zona Sud nu dispun de un sistem de irigații pentru întreținerea acestora. „În acest sens se propune realizarea unui sistem de irigații automatizat, utilizând aspersoare rotative cu raza de acțiune de la 5,2 m la 14 m și aspersoare cu duze pulverizatoare de ploaie fină, cu raza de acțiune de la 2 m până la 5,5 m, în total un număr de 70 de bucăți”, se arată în raportul proiectului de hotărâre care va fi supus astăzi dezbaterii aleșilor locali. Sistemul automatizat de irigații poate fi programat electronic, cu posibilitatea de reglare a timpilor de udare. Alimentarea cu apă pentru funcționarea acestui sistem se realizează prin conectarea la două puțuri forate. Valoarea totală a investiției este de 71.000 lei.
   În cadrul ședinței ordinare care va avea loc astăzi, de la ora 16.00, în sala de ședințe a Consiliului Local, vor fi dezbătute 22 de proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi, printre care: unul privind aprobarea planului de analiză și acoperire a riscurilor al municipiului Focșani, aprobarea rectificării bugetului general consolidat al municipiului Focșani pe anul 2012, aprobarea utilizării excedentului bugetului local pentru achiziționarea de utilaje pentru deszăpezire și un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru un cartier rezidențial pe Åžoseaua Petrești.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?