Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

A început concursul de la Mănăstirea Brazi


   La Panciu, a debutat, ieri, cea de-a IV-a ediție a Concursului Interjudețean „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi”, organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, în parteneriat cu Primăria Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Protoieria Panciu și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea. Evenimentul se desfășoară în perioada 21-23 septembrie și include patru secțiuni.
   Ziua de ieri a fost dedicată jurizării lucrărilor înscrise la secțiunea „Creație creștină”, activitate care s-a desfășurat la Liceul „Ioan Slavici” și nu a presupus prezența concurenților. Tema din acest an a secțiunii poartă numele „Sfinți români mărturisitori ai dreptei credințe”, iar creațiile constau în prezentări digitale referitoare la viața unui sfânt român, realizate cu ajutorul aplicației Power Point.
   Concursul va continua, în această dimineață, între orele 9.00-12.00, la Mănăstirea Brazi, cu jurizarea lucrărilor trimise de concurenți pentru secțiunea „Artă creștină”, a cărei temă se intitulează „Icoană bizantină”. Ea include subsecțiunile „Icoană pe sticlă sau pe lemn”, respectiv „Grafică și desen”.
Ultimele două secțiuni se vor desfășura mâine, la prânz, tot la Mănăstirea Brazi. Între orele 12.00 și 15.00, vor intra în concurs participanții de la secțiunea „Cântec de toacă”. În intervalul orar 15.00-17.00 se va desfășura secțiunea „Muzică psaltică”.
   Concursul „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” se va încheia cu festivitatea de premiere a câștigătorilor care va avea loc tot mâine, de la orele 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?