Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: Elevii, părinţii şi profesorii, emoţionaţi la început de an şcolar


 

   45 de mii de elevi vrânceni au participat, ieri, la festivitățile de început de an școlar. Emoționați au fost atât copiii cât și părinții acestora, dar și cadrele didactice. La Colegiul „Unirea”, invitat de seamă a fost campionul olimpic Alin Moldoveanu. Elevii de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” vor învăța la… Universitate, unde clasele au fost amenajate special pentru ei.

 
   Elevii Colegiului Național „Unirea” din Focșani au pășit în noul an școlar încrezători că vor fi din nou cei mai buni la învățătură. În mijlocul lor a fost prezent campionul olimpic Alin Moldoveanu, fost elev al colegiului, care a semnat în cartea de onoare a unității de învățământ. El a primit din partea conducerii o plachetă, în semn de apreciere a activității sale. De asemenea, la festivitate au mai fost prezenți prefectul județului și deputatul Nini Săpunaru.
   Nu a lipsit nici primarul Decebal Bachinschi, care i-a asigurat pe profesori și elevi că va face tot ce îi va sta în putință pentru ca procesul educațional să fie de calitate. El le-a dat și o veste bună: au fost alocate fonduri pentru reabilitarea unității de învățământ. „În următoarele 15 luni, voi fi alături de dumneavoastră, alături de cei care vor reconstrui colegiul. De câțiva ani de zile v-am promis că voi obține fonduri pentru reabilitarea colegiului și în sfârșit le-am obținut”, a spus primarul Decebal Bacinschi.

Elevii Åžcolii „Åžtefan cel Mare” învață la… Universitate

   Elevii Åžcolii „Åžtefan cel Mare” au marcat începutul noului an școlar în clădirea fostei Universității „George Barițiu”, din Sud, unde vor învăța până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii din centru. Noua clădire a fost pregătită și dotată cu tot ceea ce era necesar, în așa fel încât orele de curs să se desfășoare în bune condiții. Inclusiv clasele pregătitoare au fost amenajate, iar cei mici își vor putea desfășura activitatea în condiții foarte bune, în două schimburi.
   S-a convins de acest lucru și Angel Tîlvăr, care a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar, în calitate de părinte. „Mulțumirile colectivului școlii pentru strădania pe care primăria, împreună cu consiliul local, a făcut-o să avem acest local, unde pot învăța în două schimburi, la fel ca și înainte, toți elevii școlii noastre. Cadrele didactice sunt gata să vă ofere cunoaștere, afecțiune, dedicare, o viziune modernă asupra educației, transpusă în calitate”, a spus Maria Ariton, directorul Åžcolii „Åžtefan cel Mare”.
   Primarul Decebal Bacinschi a fost și el prezent și a dat asigurări că lucrările la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” înaintează în ritmul dorit. Cel târziu la finele lunii aprilie, anul viitor, lucrările vor fi gata. „Știu că o parte dintre voi sunteți supărați pe noi datorită faptului că unitatea, pe o perioadă de timp, și-a mutat activitatea în această clădire. Am avut în vedere două lucruri importante: siguranța copiilor și nu puteam să ne desfășurăm activitatea unde constructorul lucrează. Nu am vrut să perturbăm activitatea altor unități de învățământ. Cel mai târziu pe 31 aprilie, atunci este termenul final al lucrării. Åži în această dimineață (ieri dimineață – n.r.) am fost și am văzut că lucrările decurg în mod normal, astfel sperăm ca în câteva luni să ne desfășurăm activitatea la sediul școlii”, a spus edilul.
   Inspectorul școlar general adjunct, Luminița Balaban, i-a asigurat pe elevi și profesori că vor beneficia de tot sprijinul, pe toată durata anului școlar. „La început de an școlar, după o vacanță binemeritată, cu multe noutăți în rândul legislației școlare, mă refer la clasa pregătitoare și văd în jurul meu foarte mulți bobocei, vă doresc multă putere de muncă, sănătate, și rezultate școlare și extrașcolare”, a urat Luminița Balaban.

Deputatul Angel Tîlvăr i-a felicitat pe elevii Åžcolii „Alexandru Vlahuță”
 

   În calitate de deputat social-democrat, Angel Tîlvăr a participat la festivitățile de la Åžcoala „Alexandru Vlahuță” din Focșani. El le-a transmis copiilor și profesorilor mult succes. „Urez mult succes celor care astăzi vin pentru prima dată în această școală. O felicit pe doamna director pentru faptul cum s-a implicat, de-a lungul vremii, în activitatea școlii, alături de Luminița Balaban și Rodica Boboc. Ele au fost cele care au stat de vorbă săptămânal cu mine, dar și cu alte persoane, pentru a obține cât mai multe lucruri bune pentru școala dumneavoastră. Motiv pentru care vom începe un nou an școlar într-o unitate frumoasă, în care copiii dumneavoastră să fie în siguranță, lăsați în grija unor oameni de excepție”, a transmis Tîlvăr.

Copiii, emoționați și nedumeriți
 
   În toată această agitație, elevii s-au simțit, în unele cazuri, stingheri. Copiii, în special cei din clasele pregătitoare, au recunoscut că au avut emoții și că nu știu la ce să se aștepte, dar au încredere că vor fi ajutați de cadrele didactice. „Am puține emoții și vreau de la doamna învățătoare să învăț cât fac 20 plus 20. Îmi place la școală, dar îmi va fi dor de foștii colegi de la grădiniță. Vreau să învăț multe de la doamna”, a spus Alexandru Cosma, din clasa pregătitoare de la Școala „Alexandru Vlahuță”.
  
Alții au vrut să pară mai curajoși. „Îmi place la școală. Nu am emoții și abia aștept să deschid cărțile. Îmi place de doamna învățătoare și vreau să mă învețe să scriu și să citesc”, a spus Iulia Voicu, tot de la clasa pregătitoare. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?