Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Primăriile au solicitat 2,27 milioane lei pentru facturi restante


   Peste 2,2 milioane de lei au solicitat autoritățile locale din sumele alocate județului Vrancea la ultima rectificare bugetară. Au cerut și primit fonduri Consiliul Județean, Andreiașu, Cîmpuri, Cîmpineanca, Cotești, Fiotionești, Homocea, Mera, Nereju, Obrejița, Popești, Reghiu, Slobozia Bradului, Tătăranu, Mărășești, Panciu.
   Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice au arătat că au fost depuse 27 de cereri din partea celor 16 unități administrativ teritoriale, pentru alocarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în trimestrul III 2012 în scopul achitării arieratelor rezultate din relațiile cu operatorii economici. „Suma cerută și aprobată pentru achitarea arieratelor a fost de 2.270.487 lei”, au precizat reprezentanții DGFP.
   Banii au fost alocați de Guvernul condus de Victor Ponta strict pentru plata datoriilor către firmele la care primăriile înregistrează facturi restante. Fondurile provin din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2012. Sumele alocate localităților trebuie utilizate exclusiv pentru achitarea obligațiilor fiscale restante către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, ale operatorilor economici care au prestat servicii sau au realizat lucrări de investiții pentru primării. „Nu se pot solicita sume defalcate din TVA pentru eventualele arierate ale unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice finanțate integral din bugetele locale, din subordinea acestora, aferente unor programe sau altor obligații de plată”, precizează conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?