Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Cadrele medicale vor primi salariile pentru iunie şi iulie


   Cadrele medicale care fac gărzi în cadrul Centrului de Permanență din Mărășești își vor primi banii pentru serviciile prestate în lunile iunie și iulie. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), susține că banii care vor fi virați în conturile medicilor și asistenților medicali de la Mărășești săptămâna viitoare. „S-a făcut deschidere de credite, urmează să facem programarea la Trezorerie și luni, cadrele medicale de la Centrul de Permanență din Mărășești vor primi banii pentru iunie și iulie. Banii vor fi virați în conturile lor”, spune Mihai Copaci.
   În luna iulie a acestui an, activitatea Centrului de Permanență era la un pas de a fi sistată, medicii și asistenții fiind nemulțumiți că nu primiseră niciun leu de la CAS, deși fuseseră acordate peste 800 de consultații. În replică, reprezentații CAS susțineau că de vină pentru această situație erau chiar medicii de familie, care nu ar fi depus documentele solicitate, în vederea contractării. Abia la începutul lunii august, medicii și asistenții medicali au primit banii pentru luna mai, mai exact 13 mii de lei.
   Centrul de Permanență din Mărășești a fost deschis la începutul lunii mai, în cadrul său activând șase medici și șase asistenți medicali. Aceștia fac gărzi zilnic, între orele 15.00 – 8.00, iar în week-end și de sărbătorile legale programul este non-stop. De serviciile medicale ale unității beneficiază aproximativ 40 de mii de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?