Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Şcolile, cantinele şi internatele, verificate de inspectorii sanitari


   Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) vor demara, de luni, controalele în unitățile de învățământ, pentru a vedea dacă acestea respectă normele sanitare în vigoare. În cadrul unei videoconferințe, care a avut loc ieri, ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, le-a transmis reprezentanților DSP că de luni trebuie să demareze controalele în grădinițe, școli și licee, pentru a vedea dacă respectă normele igienico-sanitare în vigoare și dacă situația s-a schimbat în vreun fel față de anul școlar precedent. De asemenea, inspectorii sanitari vor verifica inclusiv cantinele și internatele școlare din județ.
   În anul școlar precedent, situația nu a fost tocmai roz. Potrivit unei statistici a DSP, puține unități de învățământ din județ au obținut autorizații în anul școlar 2011-2012. Din totalul de 543 unități școlare din Vrancea, 408 au funcționat fără autorizație sanitară, punând în pericol sănătatea elevilor care le frecventează. Cele mai multe școli neautorizate sanitar sunt din mediul rural, unde toaleta este amplasată în curte, iar apa curentă lipsește cu desăvârșire. Potrivit reprezentanților DSP, 379 dintre cele 465 de unități de învățământ care funcționează în mediul rural nu dispun de autorizație sanitară.
   Situația nu este mai bună nici în mediul urban, unde dintr-un total de 87 de unități de învățământ, 29 nu au primit avizul DSP anul trecut, pe motiv că nu erau respectate cerințele minime în domeniul igienei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?