Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Niciun caz de infectare cu West Nile


   Veste bună pentru cele două vrâncence care au fost suspectate de medici că ar fi infectate cu virsului West Nile. Rezultatele probelor prelevate de la acestea au infirmat prezența virusului. Medicii de la Direcția de Sănătate Publică spun că, în prezent, nu mai există nicio suspiciune de infectare cu acest virus.
   Femeia de 54 de ani din Păunești și cea de 43 de ani din Å¢ifești au fost suspectate de medicii vrânceni că ar fi infectate cu acest virus, după ce au fost diagnosticate cu meningită cu lichid clar. Celor două li s-au prelevat probe, care au fost trimise la un laborator din București. Femeile au fost fost internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, unde au primit tratament adecvat.
   Ultimul caz de infectare cu West Nile, în județul nostru, a fost în septembrie 2010, la un bărbat de 58 de ani. Medicii spun că infectarea cu virusul West Nile se produce prin înțepătura de țânțar și nu se transmite de la om la om. Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt: stări febrile, dureri de cap, astenie, vărsături, tremurături, convulsii și vedere slabă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?