Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bibliotecarii vrânceni au participat la Conferinţa naţională de la Galaţi


   La finele săptămânii trecute, s-a desfășurat la Galați cea de a XXIII -a Conferință Națională a Asociației Bibliotecarilor din România, cu tema „Tradiție și Inovare”. Conferința a fost organizată de Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
   Din cadrul Filialei Vrancea a Asociației Bibliotecarilor din România au participat Stela Sebe – președintele filialei și bibliotecar la Casa Corpului Didactic Vrancea, precum și membri din cadrul asociației, Teodora Fîntînaru – directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Paula Leca – bibliotecar Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Gabriela Harea -bibliotecar Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Liliana Cristea- bibliotecar la Biblioteca Județeană. La această conferință au participat bibliotecari din toate tipurile de biblioteci: universitare, școlare, publice, specializate și altele, în total peste 200 de persoane. Au fost, de asemenea, invitați din Republica Moldova, Grecia și Danemarca.
   În cadrul conferinței au fost prezentate lucrări științifice referitoare la noutățile din domeniul profesiei de bibliotecar și profesor documentarist, dar și din legislație. „Anual, în cadrul conferinței se lansează câte o publicație necesară profesiei. În cadrul conferinței bibliotecarii cu rezultate profesionale deosebite au primit diplome. Din cadrul Filialei Vrancea au fost răsplătiți bibliotecarii Harea Gabriela și Leonte Liliana. Anul acesta a fost lansat «Ghidul bibliotecilor școlare și Centrelor de Documentare și Informare din România», o lucrare ce conține 650 de pagini și unde se regăsesc date din toate județele, referitoare la bibliotecile școlare și Centre de Documentare și Informare”, a spus Stela Sebe, președinta Filialei Vrancea a Asociației Bibliotecarilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?