Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Deţinutul din Bacău, găsit într-o vie la Vîrteşcoiu


   Deținutul care a evadat marțea trecută din Penitenciarul Bacău, a fost găsit de polițiștii vrânceni, sâmbăta trecută, într-o vie de pe raza comunei Vîrteșcoiu. Este vorba despre Jorj Martin Păftăluță, de 20 de ani, care a reușit să fugă de la un punct de lucru din localitatea Moinești. „La data de 01.09.2012, orele 19.30, în urma unei acțiuni complexe organizate de lucrătorii DIC, SIC Vrancea și SIC Bacău, a fost localizat și reținut urmăritul Păftăluță Jorj-Martin, evadat la data de 28.08.2012 din Penitenciarul Bacău, care se ascundea într-o plantație viticolă din comuna Vârteșcoiu. Evadatul a fost reținut, urmând a fi reîncarcerat în Penitenciarul Bacău”, se arată într-un comunicat al IPJ. 
   După ce Păftăluță a reușit să scape de sub escortă, au fost instituite filtre la toate intrările și ieșirile din județul Bacău, dar și în județele limitrofe, printre care și Vrancea. Potrivit presei din Bacău, Jorj Martin Păftăluță a  reușit să evadeze în cursul zilei de marți, în timp ce săpa șanțuri. Acesta se afla în executarea unei pedepse de trei ani și jumătate de închisoare pentru furt calificat, fiind încarcerat în Penitenciarul Bacău din septembrie 2011. Deținutul depistat în vie la Vîrteșcoiu se va alege cu un nou dosar penal, în care va fi cercetat pentru evadare.
   Vinerea trecută, polițiștii focșăneni l-au depistat și apoi reținut pe Costel T., de 36 de ani, din comuna Milcovul, care era urmărit de autoritățile italiene pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?