Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Bani pentru ţăranii care au pierdut recoltele din cauza secetei


   Guvernul a aprobat ajutorul de minimis pentru agricultorii care au avut culturile calamitate de secetă în acest an. Hotărârea de Guvern aprobată, sâmbătă, prevede modul în care este acordat ajutorul financiar prin care se compensează o parte din pierderea producției de porumb, grâu sau floarea soarelui.
Conform comunicatului de presă al Executivului, vor primi acest sprijin financiar fermierii „persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice precum și orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care dețin suprafețe de culturi agricole în teren arabil și au înființat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012”. „Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar și se acordă pentru suprafețe cuprinse între 1 ha și maxim 10 ha inclusiv”, se arată în comunicatul de presă.
   Deoarece este un ajutor de minimis vor fi respectate normele europene, iar suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăși echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar. Altfel spus, dacă un fermier a mai beneficiat de un ajutor financiar după ce au fost distruse solariile din cauza ninsorilor abundente din februarie, atunci el va trebui să ia în calcul și banii respectivi. Totalul sumelor primite nu va trebui să depășească 7.500 euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?