Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Preţuri în creştere, în pieţe


   Un kilogram de cartofi se vindea, ieri, în Piața Moldovei cu 1,5 lei. Cei mai mici și din soiul roșu se vindeau ceva mai ieftin, cu 1,2 lei pentru un kilogram. „S-au scumpit foarte tare din cauza secetei. Probabil spre iarnă se va vinde și mai scump pentru că anul acesta nu prea s-au făcut cartofi. Cine are cu ce, cumpără, cine nu, nu”, spunea o precupeață din Covasna.
   În topul scumpirilor este și varza, care se vindea cu 3 și 4 lei kilgramul. Celelalte legume cum ar fi vinetele, castraveții și ardeii sunt ceva mai ieftini. Un kilogram de vinete se vindea cu 1,5 sau 2 lei kilogramul, castraveții pentru pus la borcan se vindeau cu 1,5 și 2 lei kilogramul, iar ceapa și morcovul cu 2 lei. Pentru că sunt pe sfârșite, roșiile și pepenii au un preț mai mare decât ne-am obșnuit. Roșiile se vindeau cu 2 lei kilogramul, iar pepenii cu 2 lei și 2,5 pentru un kilogram.
   Pe piață au apărut și pepenii mici pentru murat al căror preț este tot de 2 lei pentru un kilogram, iar gogoșarii au prețul de 3 lei. La fel și ardeii capia roșii. Producătorii spun că încet, încet legumele autohtone vor dispărea de pe piață, iar locul lor va fi luat de cele aduse din import.
   Strugurii se vindeau cu 2 lei kilogramul din soiul Åžasla, iar Muscatul, preferat de gospodinele care vor să facă compot pentru iarnă ,cu 4 și 5 lei pentru un kilogram.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?