Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Trei victorii pentru rugbiştii LPS-ului pe Litoral


   Echipa de rugby Under 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani se află pe ultima sută de metri a stagiului de pregătire pe care l-a efectuat în stațiunea Mamaia. Elevii antrenorilor Viorel Ion și Romeo Păun și-au împărțit timpul între antrenamente și plajă, iar în week-end au disputat și trei meciuri de verificare, din care gruparea de pe Milcov a ieșit învingătoare de fiecare dată. LPS s-a impus cu 32-10 în fața echipei Under 18 a Liceului cu Program Sportiv Constanța, 26-0 cu formația Under 18 a Cleopatrei Constanța, iar sâmbătă, focșănenii au trecut cu 24-17 de echipa Under 19 a Farului Constanța, campioana națională din acest an a Diviziei Naționale de juniori. „A fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere. Ultimul joc pe care l-am disputat, cu Farul Constanța, mi-a demonstrat că avem o echipă cu potențial și, cu multă muncă, putem realiza ceea ce ne-am propus, o medalie la turneul final”, ne-a declarat antrenorul emerit, Viorel Ion. Până la debutul în campionat, LPS Focșani va mai sușține două jocuri amicale, împotriva formațiilor de seniori Stejarul Buzău și CSÅž Bîrlad.

Debut în campionat pe 16 septembrie

   Rugbiștii vrânceni din echipa Under 19 a Liceului cu Program Sportiv vor avea colegi noi în ediția de campionat 2012-2013 a Campionatului Național. Gruparea de pe Milcov și-a asigurat serviciile a nouă jucători noi, care au evoluat ultima oară pentru CSÅž Tecuci respectiv LPS Buzău. De la Tecuci au venit Andrei Gîrleanu, Petrică și Marian Radovici, iar de la formația din Buzău au fost transferați George Petcu, Răzvan Drenea, Marian Cotici, Marius Lazăr, Ionuț Herțea și Viorel Stănescu. Din lotul LPS-ului aflat în cantonament mai fac parte următorii rugbiști: Marius Caloian, George Ilie, Marius Darie, Vlad Mîșlea, Cristian Constantin, Alexandru Savin, Vlad Åžtefan, Ionuț Marcu, Bogdan Matei, Ionuț Diaconu, Cristian Dîrdală, Nicu Radu, Gheorghiță Barbăroșie, Dragoș Ivan și Ilie Docan. Sâmbătă, 16 septembrie, pentru rugbiștii Liceului cu Program Sportiv Focșani este programat primul test important al noii ediții de campionat, iar programul va fi stabilit în perioada următoare de Federația Română de Rugby. LPS Focșani pornește în noul sezon cu un obiectiv clar: obținerea unei medalii la turneul final.

Miercuri, seniorii îl așteaptă la teren pe primarul Bacinschi

    După mulți ani, rugby-ul vrâncean la nivel de seniori revine în actualitate. Noua echipă de rugby seniori, CSM 2007 – CSÅž Focșani s-a reunit zilele trecute pe Stadionul Tineretului și a efectuat un antrenament în formulă aproape completă, la ședința de antrenament participând 21 de jucători care au evoluat de-a lungul timpului pentru echipa de pe Milcov, dar care între timp s-au transferat la alte echipe din țară. Miercuri, la ora 15.00, la Stadionul Tineretului este programată o nouă întâlnire a staffului tehnic cu jucătorii, la care sunt așteptați primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi și directorul clubului CSM 2007, Marian Rădulescu. „Rezultatele sportivilor crescuți la Focșani și educația pe care aceștia o primesc prin rugby au fost determinante și toți consilierii participanți la ședința de Consiliu au aprobat înființarea secției de rugby seniori. Le mulțumesc, și în mod special domnului primar Decebal Bacinschi care a fost și sper că va rămâne inițiatorul acestui proiect, și îl asigur că sportivii de la CSM 2007 CSÅž Focșani nu îi vor dezamăgi și îi vom face să fie mândri că sunt vrânceni, dar și directorului de la CSM 2007, Marian Rădulescu”, a mai spus managerul echipei, Viorel Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?