Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

ULTIMA ORĂ: Audieri maraton la Parchetul Vrancea-membri din conducerea Obștii Tulnici și oameni de afaceri din zonă


   Mai multe persoane din conducerea Obștii Tulnici, în special membri ai Consiliulu de Administrație dar și câțiva oameni de afaceri care au executat lucrări pentru obște, sunt audiați la această oră la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, spălare de bani, fals și înșelăciune.
   Surse din interiorul Parchetului spun că este vorba de fraudare a fondurilor europene alocate prin intermediul APIA pentru curățarea pășunilor.  Mai exact, conducerea obștii a încheiat contracte cu 14 societăți comerciale în perioada 1 septembrie 2011-31 mai 2012, în valoare totală de 1.019.200 lei.
   Aceste societății aparțin unor membri ai Consiliului de Administrație al Obștii de Moșneni Tulnici și familiilor acestora. Din primele cercetări rezultă că aceste firme au încasat sume importante de bani pentru așa-zise lucrări de curățare a pășunilor, lucrări care în realitate nu au fost efectuate, iar aceste societăți  nici nu le puteau realiza, deoarece aveau trecute în documente ca realizate 11 mii de ore de muncă în condițiile în care societatea în cauză avea doar doi angajați, situație în care nu ar fi putut executa fizic aceste mii de ore de muncă.
   Surse judiciare susțin că în urma audierilor este posibil ca mai multe persoane să fie reținute cu propunerea de arestare preventivă. Vom reveni cu amănunte.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?