Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Au început lucrările de amenajare a spaţiilor verzi


   Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) Focșani, ce se desfășoară pe parcursul a doi ani în zona de Sud și Sud Est a municipiului, a primit ordin de începere a lucrărilor pentru amenajarea spațiilor verzi.
   Săptămâna trecută au fost marcați arborii ce vor fi tăiați, au fost stabilite împrejmuirile care vor fi desființate, constând în diverse garduri, și s-a făcut organizarea de șantier. Aceste prime lucrări vor dura două luni, după care vor fi întrerupte și reluate în consens cu celelalte lucrări din PIDU pentru reamenajarea urbană a străzilor și supraveghere video.
   Zona de acțiune urbană cuprinde cele trei cartiere, anume: Sud, Laminorul și Mândrești. Astfel, în cartierul Sud se acționează pe străzile: Aleea 1 Iunie, Aleea Echității, Aleea Stadionului, Constructorului, Cornel Coman, Col. Vasilescu, Emanoil Petruț, Soveja, Mihai Viteazu și străzile de deservire ale acestora.
   În zona Laminorul lucrările la spațiile verzi se derulează pe străzile Militari, C. Brâncoveanu, Mugur, Ghica Vodă, Aleea și Strada Laminorului. De asemenea, alte 11 străzi vor fi împânzite de echipele de la Spații Verzi, anume: Luceafărului, Trandafirilor, Luminiței, Liliacului, Lăcrămioarei, Bălți, Dumbrava, Toporași, Berzei, Izvor și Dâmbovița.
   Cu toate că sunt unele persoane care nu sunt încântate de faptul că unii arbori vor fi tăiați, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, spune că după acești doi ani de lucrări, cele trei zone de intervenție vor fi asemănătoare zonei centrale a orașului. PIDU reprezintă un pachet de trei proiecte, al cărui contract a fost semnat anul trecut și are o valoare de aproape 60 milioane de lei, prin finanțare europeană.
   Planul presupune și realizarea a trei stații de autobuz noi și reabilitarea altor  22, crearea și reabilitarea a 17.336 mp de parcări, modernizarea de spații publice și infrastructură urbană și crearea a aproape 5.000 mp de piste pentru bicicliști. De asemenea, va fi gazonată o suprafață de 186.545 metri pătrați și va fi plantat gard  viu pe 15.988 de metri pătrați. În ultimul proiect din pachet este cuprins sistemul de supraveghere video pentru creșterea siguranței, care prevede instalarea a 32 de camere de supraveghere și construirea unui centru de comandă. Peste 50.000 de locuitori vor beneficia de implementarea PIDU, după cum se arată în raportul proiectului.
   În prezent, angajații primăriei lucrează la întocmirea unui nou pachet de proiecte, ce vizează reabilitări similare, dar pentru zona de nord și nord est a municipiului. Noul Plan ar putea fi semnat în anul 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?