Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ceremonial de întoarcere a militarilor din Afganistan


   Ceremonialul de întoarcere din Afganistan a militarilor vrânceni, va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Potrivit unor surse, festivitatea va  avea loc marți, eveniment la care vor participa militarii Batalionului 280 Infanterie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani.
    Reamintim că aproximativ șase sute de militari vrânceni au acționat, în Afganistan, pentru interzicerea libertății de mișcare a insurgenților în aria de responsabilitate, menținerea libertății de mișcare pe autostrada A1, reducerea infiltrărilor insurgente pe rutele de acces, descoperirea și distrugerea ascunzătorilor de armament, participarea la operații de sprijin umanitar și altele. Unii militari au fost nevoiți să se întoarcă în țară înainte de a-și termina misiunea, ca urmare a unor probleme de sănătate ce nu puteau fi tratate în teatrul de operații.
   Aceasta este a treia oară când militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată sunt dislocați în teatrul de operații Afganistan, după misiunile încheiate cu brio în 2004 și 2009.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?