Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Mai mult de jumătate dintre farmacii pot elibera reţete electronice


   Din ce în ce mai multe farmacii din județ pot elibera rețete electronice. Potrivit  unei statistici întocmite de reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate, în prezent, dintr-un total de 84 de farmacii aflate în contract cu instituția, 43 de farmacii dețin logistica necesară eliberării de rețete electronice, alte trei fiind în curs de implementare.
   Astfel, în Focșani, 31 de farmacii au logistica necesară eliberării de rețete electronice, în Odobești, Panciu, Bolotești, Păunești, Vulturu, Garoafa, Gugești și Vânători pacienții își pot lua medicamentele în sistem electronic de la câte o singură farmacie, iar în Milcovul și în Å¢ifești de la două farmacii. În schimb, la farmaciile din Adjud, Mărășești, Tulnici, Cotești, Suraia, Vidra, Cotești, Golești, Bordești, Homocea, Gologanu și Câmpineanca, nu pot fi eliberate, încă, rețete electronice, deoarece nu a fost achiziționată logistica necesară.
   Totuși, medicii de familie din județul nostru au prescris foarte puține rețete electronice, unii chiar deloc. Aceștia dau vina pe Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care fie se blochează, fie dă erori. „Degeaba prescriu eu rețete electronice, dacă SIUI nu merge și o nu o pot valida și urca în sistem. Prefer să folosesc rețeta clasică, pentru ca pacientul să își poată primi tratamentul”, spune un medic de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?