Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cresc penalizările pentru impozitele neplătite statului


   Finanțele vor să crească penalizările pentru contribuabilii care nu își declară obligațiile fiscale către bugetul statului. Modificările sunt prevăzute într-un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
   Proiectul Ordonanței de modificare a Codului de Procedură Fiscală stabilește că penalitățile cresc până la 30% din obligațiile fiscale în cazul taxelor și impozitelor nedeclarate și care sunt stabilite în urma unei inspecții fiscale. „Pentru obligațiile fiscale de plată nedeclarate de contribuabil și stabilite de organele de inspecție fiscală, contribuabilii sunt sancționați cu o penalitate de 30% din obligațiile fiscale principale de plată individualizate în decizia de impunere. Aplicarea penalității nu înlătură obligația de plată a dobânzilor, penalităților de întârziere sau majorărilor de întârziere prevăzute la titlul VIII”, se arată în proiectul de act normativ.
   O altă modificare se referă la suspendarea executării silite în cazul contestațiilor. Astfel, „în cazul contestațiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creanțe fiscale, executarea silită se suspendă sau nu începe pentru obligațiile fiscale contestate dacă contribuabilul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garanție bancară la nivelul obligațiilor fiscale contestate”. „Valabilitatea scrisorii de garanție bancară trebuie să fie de minim 6 luni de la data emiterii”, se precizează în proiectul actului normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?