Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

200 de elevi şi-au cumpărat calculatoare prin „Euro 200“


   La sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (IÅžJ) Vrancea au fost aduse spre decont până la acest moment 200 de bonuri, în cadrul programului „Euro 200”.
   Acest program se adresează elevilor cu posibilități materiale reduse, care vor să își achiziționeze un calculator. Beneficiarii au intrat deja în posesia tichetelor „Euro 200”, necesare pentru achiziționarea de calculatoare tip desktop. La nivelul județului Vrancea, anul acesta sunt 813 de elevi beneficiari.
Bonul, în valoare de 200 de euro, poate fi folosit de beneficiari până pe data de 31 august doar în scopul achiziționării unui calculator de tip desktop, care să respecte configurația trasată de Minister. Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare se adresează elevilor și studenților din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 de lei pe membru de familie.
   Fiecare beneficiar va primi puțin peste 800 de lei, pentru a-și cumpăra calculatorul mult visat. La această sumă, beneficiarii vor mai trebui să adauge banii necesari pentru achiziționarea unui monitor. Prețurile pentru un monitor tip LCD pornesc de la 300 de lei, dar pot urca, în funcție de preferințele beneficiarului. Agenții economici de la care beneficiarii de tichet „Euro 200” își cumpără calculatoarele trebuie să depună la IÅžJ Vrancea aceste bonuri până pe data de 20 octombrie a.c.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?