Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Puţine impozite, dar multe autorizaţii de case


   Luna august, perioada de concedii a vrâncenilor plecați în străinătate, nu mai arată ca în alți ani. Dacă până să vină criza financiară, în această lună totul era ceva mai animat, după finele lui 2008, focșănenii plecați în străinătate sunt mai rezervați. Acest lucru se simte și la Primăria Focșani, unde Serviciul de Taxe și Impozite nu este la fel de aglomerat. Plățile cele mai întâlnite sunt taxe de buletin, divorțuri și, mai rar, impozite pe locuințe sau mașini. Vasile Taban, șef birou Taxe și Impozite, ne-a declarat că stranierii au început să se uite de două ori la bani când îi dau și să aleagă perioadele din an care au bonificații la plată. „Au venit focșănenii din străinătate în această lună, însă fac plăți mici. Mai schimbă un buletin și, mai rar, plătesc un impozit. Sunt dintre ei care și-au plătit impozitele cu ajutorul rudelor în perioada 1 ianuarie – 31 martie când se acordă o bonificație de 10% la persoanele și 5% la cele juridice”, ne-a spus Vasile Taban.
   Față de anii trecuți, șeful de birou consideră că încasările sunt mai mici din cauza conjuncturii economice nefavorabile la nivel de Uniune, nu numai în țara noastră. În schimb, în rândul cererilor pentru autorizații de construire locuințe, situația este ceva mai bună.
   Diana Decuseară, proaspătul arhitect șef al Municipiului, ne-a dat numărul de cereri pe ultimele trei luni încheiate. Astfel, în luna mai au existat 12 cereri, în luna iunie 11 și în luna iulie doar 6. „Noi simțim că în august sunt mai multe cereri însă ne aflăm în prima decadă a lunii și nu ne putem pronunța. Vom vedea la final”, ne-a declarat Diana Decuseară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?