Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Poştaşii se pregătesc de proteste


   Sindicaliștii vrânceni din Poșta Română pregătesc un protest pentru 23 august din cauza condițiilor speciale în care a ajuns compania. Sindicaliștii sunt îngrijorați de viitorul locului de muncă după ce, în ultimii ani, fosta conducere a Poștei nu a mai încheiat contracte noi prin care să aducă venituri și s-a limitat la să fie doar un administrator mediocru care a ținut echilibrul societății doar prin „amputarea drepturilor angajaților”.
   Poștașii sunt nemulțumiți și de încălcarea de către conducerea Poștei a prevederilor din contractul colectiv de muncă valabil la nivel de unitate în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă cu materialele, consumabilele și formularistica necesare efectuării serviciului poștal, asigurarea condițiilor de muncă, acordarea unor drepturi de personal.
   Reamintim că ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, a dezvăluit lunile trecute, jaful sistematic la care a fost supusă Poșta Română în anii guvernării pedeliste. „În intervalul 2008-2010, Poșta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amendă aplicată de Consiliul Concurenței, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligații de plată către diverși furnizori și bugete ale statului de peste 400 milioane de lei”, a spus Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?