Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Directorii de liceu s-au plâns de posturile blocate din sistem


   Directorii de licee, dar și câțiva din școlile generale, care au intrat ieri în febra evaluării, s-au plâns de blocarea posturilor din învățământ. La interviul de evaluare a directorilor asistă alături de inspectorul de management Radu Emil, inspectorul școlar general Vasilica Zaharia, alături de adjunctul său, profesoara Luminița Balaban.
   Radu Emil a precizat că cea mai mare problemă o reprezintă posturile care sunt blocate pentru personalul nedidactic, de care este nevoie urgentă în școlile din Vrancea. „Directorii care au venit la interviu s-au plâns de multe probleme pe care le întâmpină în activitatea managerială. Cea mai acută este blocarea posturilor pentru personalul nedidactic. Sunt multe cazuri de pensionări, de renunțări la post și nu pot angaja pe altcineva. Este acea lege dată acum doi ani, atunci când au avut loc reducerile de personal din învățământ, prin care trebuie să iasă din sistem șapte persoane ca să poți angaja una. Așa ceva este imposibil, nu ai cum să aplici această prevedere în învățământ. Să presupunem, prin absurd, că la nivel de Focșani ies șapte persoane la pensie și poți angaja una, dar unde să o angajezi, că este nevoie în fiecare școală de oameni”, a spus Radu Emil.
   Reprezentanților IÅžJ le-au mai fost sesizate probleme legate de starea precară a acoperișurilor de la Sala de Sport a Colegiului „Unirea” și a clădirii  Liceului Sportiv din Focșani, din cauza zăpezii de astă iarnă. De asemenea, s-a discutat și despre reabilitarea Åžcolii „Åžtefan cel Mare” și mutarea elevilor de la această unitate de învățământ la altele. Radu Emil spune că se are în vedere ca mai multe clase de elevi să învețe până la finalizarea lucrărilor în Åžcoala nr. 7 și la Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?