Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Silvia Filip, șefă de promoție a Liceului Teoretic Odobești cu diplomă în versuri

Absolventa Silvia Filip a fost declarată la Liceul Teoretic Odobești șefa promoției 2018 – 2022, cu o medie aproape perfectă, 9,99. Aceasta a primit și diploma de excelență, având în acest an școlar media 10. Directorul Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Nelu Taman, i-a înmânat elevei Silvia Filip diploma de șef de promoție pe care a trecut câteva versuri cu tâlc: “Ani în șir trudind mereu/ Dojenită de un părinte/ Nu s-a plâns când i-a fost greu/ Ea mergând tot înainte/ Strânse fata an de an/Note bune după plan/ Însă un profesor Mîndru, i-a cam șifonat din timbru/ A uitat de-atunci, firește/Și-a trecut peste poveste/ Glasu-i tremură-n emoții /Fiindcă am ajuns să-i spunem/ Șefa unei noi promoții”.

Rezultatele muncii Silviei Filip nu au venit peste noapte, ci au fost după ani de trudă intelectuală și participări la concursuri de matematică, unde s-a clasat printre primii. De asemenea, la liceu a intrat cu cea mai mare medie, confirmând valoarea sa. Silvia a ținut un discurs emoționant la ceremonia de absolvire în care a mulțumit profesorilor și părinților și a declarat că nu regretă că a urmat Liceul Teoretic Odobești și că se bucură pentru cei care urmează acest liceu. În primul rând vreau să le mulțumesc profesorilor Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești care au făcut o treabă extrem de bună și vă spun că am prieteni de la numeroase licee din toată țara și toți se plâng că la anumite materii au probleme, că nu se predă. La noi nu a fost niciodată problema aceasta. O colegă m-a întrebat acum câteva luni: „Dacă aș fi în clasa a noua, aș mai rămâne la Liceul Teoretic Odobești?” și am răspuns că da, fiindcă indiferent ce dispute am cu anumiți colegi, de ce se întâmplă, cred că am făcut cea mai bună alegere pe care puteam să o fac. Mulțumesc și mamei că m-a împins de la spate încontinuu să învăț și sigur datorită ei sunt aici, fiindcă dacă era după capul meu, probabil m-aș fi lăsat demult. Totuși, am reușit să deprind și singură această metodă de a învăța și în ultimii ani nu am mai avut nevoie de mama, nu ca să mă împingă să învăț, pentru că de ea o să am nevoie mereu. Dar, vreau să vă spun că mă bucur că ați ales acest liceu fiindcă vă poate oferi tot ceea ce aveți nevoie, o educație extraordinară, o viață socială, proiecte, tot ce ați putea visa și sincer mi se pare că ne apropiem puțin de tipul acela de liceu american la care visăm toți, până la urmă. Mult succes în continuare, învățați, distrați-vă și urmați-vă visurile, a spus Silvia Filip.

Anul acesta școlar, la aceeași clasă de Științe ale naturii, unde a învățat Silvia, a mai obținut media 10 și Timea Copaciu, o elevă cu merite deosebite care își dorește o carieră de medic. Ani de-a rândul a fost o luptă strânsă la învățătură și cu șefa clasei, Ana-Maria Pungă, care a obținut media generală 9,97. La ceremonia de absolvire au fost prezenți primarul orașului, Daniel Nicolaș, viceprimarul Florentin Cristea, dar și fostul director al Liceului Teoretic Odobești, Neculai Florea.

Prezentatorii spectacolului de la Casa de Cultură din Odobești au fost Veronica – Cristea Mangu și Andrei Grosu. Silvia Filip a înmânat cheia liceului, elevelor de clasa a unsprezecea, Denisa Cotea și Mihaela Mihalec și a rostit jurământul prin care absolvenții își iau angajamentul să lupte să ajungă cineva, că nu vor renunța la visuri, că vor avea încredere în ei și că vor duce mai departe prestigiul liceului în care s-au format. Un cuvânt de mulțumire și de recunoștință au avut și elevele de la clasa de Filologie, Luana Cherciu și Alexandra Cîrnici. O surpriză din partea profesorilor a fost un karaoke, aceștia au cântat pentru absolvenți melodia “Ani de liceu”, iar la final, absolvenții au cântat Gaudeamus împreună cu profesoara lor de muzică, Ioana Roșu.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?