Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Valter Popescu, eternul director al ENET


   Directorul societății de termoficare a Focșaniului, Valter Popescu, este singurul candidat la concursul pentru ocuparea postului de Director General al ENET. Examinarea va avea loc pe data de 10 august între orele 12.00 – 15.00, iar dacă cineva și-ar fi dorit să participe la concurs trebuie să știe că perioada de înscriere s-a încheiat la finele lunii trecute.
   Valter Popescu este directorul general al ENET din anul 1996 și, cu toate acestea, spune că are emoții. „Îmi expiră contractul de mandat și trebuie să susțin concurs. Am emoții pentru data de 10 august pentru că trebuie să dau mai multe teste psihologice, teste pentru verificarea capacităților manageriale, de lucru în echipă și prezentarea unui business plan. Condițiile pentru directorul general la o societate energetică sunt impuse și de ANRE”, ne-a declarat Valter Popescu.
   Până în urmă cu patru ani, directorul ENET nu avea un contract de muncă pe perioadă determinată, astfel că acum Popescu se găsește în pragul celui de-al doilea mandat. Funcția de conducere este independentă de clauzele contractuale negociate cu sindicatul. Aplicantul pentru acest post trebuie să aibă studii superioare tehnice-termoenergetic, curs absolvit de management general, curs absolvit de management energetic, vechime în muncă minim 15 ani, în ocuparea unui post de conducere de minim 10 ani, vechime și experiență relevantă de minim 5 ani în conducerea unei unități similare, cunoașterea limbii engleze la nivel avansat – obligatoriu,  a doua limbă străină reprezintă avantaj.
   Printre responsabilitățile directorului general se numără conducerea nemijlocită și efectivă a întregii activități a societății, selectarea, angajarea și concedierea personalului salariat, cu respectarea prevederilor legislației muncii și a Contractului Colectiv de Muncă și, cu acordul Consiliului de Administrație, reprezintă societatea în relațiile cu terțe persoane fizice sau juridice, încheie contracte de performanță cu persoanele care ocupă funcții de conducere în cadrul societății și urmărește modul de acordare a drepturilor salariale lunare cuvenite celorlalte persoane cu funcții de conducere din cadrul societății.
   Conform anunțului de participare la concurs, directorul general beneficiază de indemnizație fixă lunară. Potrivit declarației de avere a lui Valter Popescu, în anul 2011 el a realizat un venit de 37.800 de lei din funcția de director. „Selecția se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal și transparenței cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al intreprinderii publice și a legislației în vigoare”, se arată în anunțul de participare.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?