Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO şi GALERIE FOTO: Petrecere surpriză la aniversarea a 90 de ani!


  

 

   Emoție, voie bună, muzică, tort și dans, de toate acestea a avut parte, sâmbătă,  Tudora Băjenaru, din Slobozia Ciorăști, la împlinirea a 90 de ani. Cei doi copii ai săi, Victor Băjenaru și Mariana Gogu, împreună cu nepoatele, strănepoții și toate rudele, i-au pus la cale o petrecere de pomină, o petrecere surpriză la restaurantul Solar din Focșani. Așa au dorit să-și exprime dragostea, respectul și recunoștința față de cea care le este mamă, bunică și străbunică… 
   Pentru Tudora Băjenaru, reunirea familiei în jurul mesei festive a însemnat cel mai prețios cadou pe care   l-ar fi putut primi cu acest prilej. „Vreau să vă mulțumesc că ați venit cu toții să sărbătorim anii mei! Ce pot să-mi doresc mai mult decât să fiu aici, împreună cu voi, familia mea, la 90 de ani! Copiii mei sunt mereu alături de mine, și nepoatele și strănepoatele și eu pentru asta trăiesc! Grija și dragostea lor îmi dă mai mult impuls ca să trăiesc. Åži să știți că nu mă las până nu fac suta! Că știu rugăciuni și Dumnezeu mă ține!”, a spus, cu emoție și multă bucurie, de la microfon, Tudora Băjenaru. Victor Băjenaru, fiul sărbătoritei, i-a urat acesteia „La mulți ani!” precum și soției sale, Zoica, ce a împlinit 64 de ani.
   Elegantă, fericită și plină de viață, Tudora strălucea pur și simplu de bucurie. După 90 de ani de viață cu bune și rele și cu o asemenea familie unită, ea nu se poate considera altfel decât o femeie împlinită din toate punctele de vedere. „Am fost trei copii la părinți, eu și încă doi frați care au murit. Unul dintre ei a murit la 92 de ani. Tata la 96 de ani, iar mama, la 94. Nici soțul meu nu mai este, a murit acum 28 de ani. În sat la noi ne-am cunoscut, am avut o viață frumoasă împreună, a fost un om deosebit. A fost croitor de meserie, ca și mine. Amândoi am lucrat cu acul și am muncit de am făcut gospodăria și mai ales, am făcut din cei doi copii ai noștri oameni adevărați, realizați. Băiatul e avocat și fata asistentă medicală. Ei îmi poartă de grijă tot timpul. Iarna, de pe 15 noiembrie și până pe 15 martie băiatul mă ia la el la Focșani. Vara mă întorc la Slobozia Ciorăști, că mă apuc de agricultură!”, a spus sărbătorita.
   Cu mult entuziasm, a povestit despre cultura sa de porumb din câmp, de  grădina în care pune toate legumele necesare la casa omului, pe care le îngrijește cu pricepere, așa încât recolta e mereu pe măsură. „La treabă mă mai ajută o femeie pe care o plătesc tot co-piii mei. Tare mă mai îngrijesc copiii ăștia, tare sunt mândră de ei!”, a spus Tudora, trecându-și privirea plină de dragoste peste chipurile tuturor celor prezenți la aniversarea ei.
   La cei 90 de ani împliniți, sărbătorita a știut să se distreze pe cinste, sâmbătă, alături de cei dragi. A ciocnit cu toată lumea un pahar de vișinată – „e de-a mea, făcută în casă” – a suflat cu putere în lumânările tortului aniversar, a râs, a glumit și mai ales, a dansat pe ritmurile antrenante alese de DJ-ul ce nu putea lipsi de la o asemenea petrecere. Tudora Băjenaru a dovedit, sâmbătă, tuturor, că timpul care trece poate fi învins de cei ce știu să-și păstreze tinerețea sufletului, indiferent de greutățile vieții. „În 90 de ani au fost zile și bune, și rele, după păcatele mele. Dumnezeu vede rugăciunile mele și cu ajutorul lui sunt sigură că o să petrec și la 100 de ani! Copiilor mei le doresc sănătate și le mulțumesc pentru grija pe care mi-o poartă și cu ajutorul căreia uite că am ajuns la anii aceștia”, a spus, cu emoție, Tudora.
   Colectivul „Monitorului de Vrancea” îi urează nonagenarei multă sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi, precum și „La mulți ani!”, așa încât să putem consemna și ziua în care va număra 100 de ani!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?