Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Young Stars Panciu şi CSM Focşani, în serii diferite


   De câteva zile s-a vehiculat o formulă probabilă a seriilor Ligii a III-a la fotbal pentru noul sezon care a fost confrimată ieri de oficialii FRF. Cu doar 78 de echipe înscrise, Liga a III-a se pregătește de o reformă din mers a seriilor, cel mai viabil proiect în acest moment fiind cel cu șase serii de câte 13 echipe. Deși o altă variantă discutată a fost aceea a patru serii, din care două de 20 și două de 19, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, întrunit ieri, a înclinat spre prima variantă.
Repartizarea făcută de oficialii federali este una haotică din multe puncte de vedere, cu serii în care se află echipe aflate la distanțe de domeniul a 4-500 de kilometri, în timp ce în seria a doua, de exemplu, 10 echipe sunt din județul Ilfov, cu distanțe între 10 și 50 de kilometri între ele!

   Iată mai jos organizarea primelor două serii, făcută de Federație pe criteriu geografic:
Seria 1: Bucovina Rădăuți, Sporting Suceava, FCM Dorohoi, Ceahlăul II Piatra Neamț, Åžtiința Miroslava, CSM Pașcani, Petrotub Roman, Aerostar Bacău, CSM Moinești, SC Bacău, FCM Huși, Young Boys Panciu și Oțelul II Galați;
Seria 2: Urban Titu, CSM Focșani, CSM Rm. Sărat, Gloria Buzău, Eolica Baia, Viitorul Axintele, Rapid Fetești, Dunărea Călărași, Viitorul Chirnogi, Sportul Studențesc II, Rapid II București, Juventus București și Metaloglobus Bu-curești.

   Noul sezon la Liga a 3-a ar urma să înceapă vineri, 31 august. Tragererea la sorți va avea loc vineri, 10 august, de la ora 11.00, la sediul Fede-rației Române de Fotbal.

Serie accesibilă pentru Youns Stars Panciu

   Locul 6 la finalul sezonului precedent, Young Stars Panciu a fost repartizată în prima serie, cea din zona Moldovei, unde se va întâlni cu formații cunoscute, împotriva cărora păncenii au evolua și în sezonul trecut al ligii a treia. Principala favorită la promovare este Sport Club Bacău, echipă care a ratat accederea în eșalonul secund „la mustață” în dauna celor de la Rapid CFR Su-ceava.
Numele noi apărute în serie sunt Bucovina Rădăuți (Suceava), FCM Huși (Vaslui), Åžtiința Miroslava (Iași) și CSM Moinești (Bacău), formații care au trecut cu brio de barajul pentru promovare.   „Obiectivul nostru este menținerea în liga a treia. Sunt convins însă că băieții se vor adapta situației, astfel încât să avem parte de un cantonament reușit, așa cum au fost toate din ultimii ani”, a spus directorul sportiv al formației din Panciu, Raul Cioran.

Focșaniul a fost mutat într-o serie grea
  
   După mai mulți ani în care a activat în seria Moldovei, echipa CSM Focșani a fost plasată în seria a doua, unde se regăsesc formații puternice. Printre acestea se află principala candidată la promovare, Gloria Buzău, dar și formații satelit ale echipelor Rapid București, Concordia Chiajna și Sportul Studențesc.
   Dincolo de valoarea adversarelor, pentru CSM Focșani se anunță a fi un sezon lung și în deplasări, având de mers până la Baia (Tulcea), Titu (Dâmbovița) sau Călărași. „Ne vom baza pe jucătorii tineri deoarece suntem printre puținele echipe care nu am transferat mulți jucători. Ca antrenor, aș dori să scăpăm de locurile retrogradabile. Prin muncă și dăruire, ne dorim să ne îndeplinim ceea ce ne-am propus„, a declarat antrenorul secund, Aurel Pastia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?