Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Sfinţire în comuna Garoafa


   Credincioșii Parohiei ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ – Făurei din județul Vrancea vor participa duminică, 5 august 2012, la Sfânta Liturghie și la sfințirea noii clopotnițe a bisericii. Cu această ocazie, Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepisco-pul Buzăului și Vrancei, va evidenția și pe ctitorii și binefăcătorii acestei parohii.
   După oficierea Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinția Sa va sfinți noua clopotniță a bisericii și va binecuvânta lucrările la casa de prăznuire și la capela mortuară. ‘De la 1 februarie 2009, când am fost numit preot paroh, la Parohia ‘Sfântul mare Mucenic Gheorghe’ – Făurei s-au executat mai multe lucrări, pavarea spațiului din jurul bisericii și intrarea în curtea bisericii, încălzirea centrală cu centrală pe lemne, achi-ziționarea de mobilier nou, strane și iconostase, policandre și alte obiecte bisericești. De asemenea, am construit o clopotniță care urmează să fie sfințită duminică de Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Epifanie, am început construirea unei capele mortuare și a unei case de prăznuire’, a declarat pentru Ziarul Lumina, părintele paroh Daniel Alban. Cu această ocazie, chiriarhul locului va acorda mai multe distincții pentru cei care au sprijinit lucrările de la această parohie.
   Printre cei evidențiați se numără și cântărețul parohiei, Crăiță Mihail. ‘Cântărețul bisericii noastre împlinește anul acesta 88 de ani și de 60 de ani îndeplinește această slujire în parohie. Este un om credincios, pasionat de cântarea bisericească, care și la vârsta sa respectabilă compune muzică psaltică. Pentru lucrarea sa în slujba oamenilor și a Bisericii îl cinstim în mod deosebit, dar cu siguranță osârdia și jertfa sa în ogorul Bisericii vor fi răsplătite în locașurile cele cerești’, ne-a spus părintele paroh Alban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?