Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

O femeie a băut clor, o alta s-a automutilat


   Două femei, una din Suraia, cealaltă din Focșani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Focșani, joi, după ce au încercat să se sinucidă. Niciuna dintre ele nu a rămas internată, ambele primind câte un bilet de trimitere la Psihiatrie, pentru a fi evaluate.
   Prima femeie care a ajuns la spital are 35 de ani și este din Suraia. Supărată pe viață, ea a băut clor, cu intenția de a-și pune capăt zilelor. A fost găsită la timp, iar planurile i-au fost date peste cap. Cea de-a doua persoană care a ajuns la spital are 40 de ani și este din Focșani. Medicii au diagnosticat-o cu agitație psihomotorie, tulburări de comportament și plăgi tăiate, fiind vorba de automutilare. Rănile pe care și le-a provocat erau superficiale, iar femeia cu gânduri sinucigașe nu a avut nevoie de internare. După ce a fost stabilizată, ea a primit un bilet de trimitere la Psihiatrie.
   În ultima vreme, cazurile de tentativă de suicid sunt tot mai multe. Specialiștii spun că anual, peste 3.000 de români se sinucid sau încearcă să se sinucidă. Potrivit acestora, categoria cu cel mai ridicat risc include persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, dar și pe cele de peste 80 de ani.   Aceștia adaugă că deși comportamentul suicidar este mai des întâlnit la femei decât la bărbați, un număr mai mare de bărbați mor, luându-și viața. Iar printre aceștia, numărul celor singuri este de două ori mai mare decât al celor căsătoriți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?