Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Prognoza METEO pentru două săptămâni


   Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 31 iulie-13 august, în fiecare regiune a țării.
   În MOLDOVA, mediile temperaturilor maxime vor crește în primele 3 zile ale intervalului de prognoză, apoi se vor menține constante în jurul valorii de 32 grade C, pentru ca pe 5 și 6 august să mai crească din nou, spre 34 grade C. După data de 8 august regimul termic va scădea ușor de la o zi la alta, astfel încât la sfârșitul perioadei de prognoză mediile maximelor vor atinge aproximativ 27 grade C.
După ziua de 31 iulie, când vor fi averse pe arii extinse și izolat cantități de apă mai importante, va urma un interval lipsit de precipitații semnificative. Probabilitatea pentru ploi la nivel local, în medie slabe cantitativ, va crește abia după data de 7 august.
   Astăzi, în estul și sud-estul țării vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cerul va fi variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat.
   Joi, în țară, vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza în Muntenia, Moldova și vestul Dobrogei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice în extremitatea vestică a țării, în est și în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?