Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Caravana ocupării forței de muncă pleacă în județ


   Caravana ocupării forței de muncă va ajunge, pe parcursul lunii august, în localitățile Tănăsoaia, Boghești, Corbița, Măicănești, Vulturu, Răstoaca, Chiojdeni, Jitia, Dumitrești și Mărășești. Cu acest prilej, angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea vor discuta cu locuitorii localităților amintite, pe care îi vor informa și consilia în privința posibilităților de încadrare pe piața muncii. 
   Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, prin derularea acestei acțiuni se urmărește, printre altele, identificarea persoanelor fără loc de muncă și care nu sunt înregistrate la AJOFM Vrancea, dar doresc să fie ocupate pe piața muncii, precum și identificarea problemelor și obstacolelor cu care persoanele din mediul rural, precum și cele de etnie romă se confruntă, pentru stabilirea și inițierea unor măsuri care să răspundă nevoilor lor în materie de ocupare.
   Nu în ultimul rând, se dorește stabilirea și consolidarea legăturilor de colaborare între toți factorii de la nivelul comunităților, interesați de creșterea gradului de ocupare locală. „Deplasarea în teritoriu presupune contactarea persoanelor din mediul rural și a celor de etnie romă neînregistrate în evidența AJOFM, înregistrarea lor propriuzisă și oferirea serviciilor de informare și consiliere profesională: orientarea persoanelor către serviciile de care pot beneficia în cadrul compartimentelor specializate ale AJOFM Vrancea și care pot conduce într-un timp cât mai scurt la ocupare, ținând cont de interesele și pregătirea acestora”, se precizează în comunicatul de presă.
   În perioada ianuarie – iunie 2012, angajații AJOFM Vrancea au vizitat 55 de comunități din județul nostru, prilej cu care au consiliat 3.754 persoane, dintre care au fost încadrate 48. De asemenea, acțiuni similare au fost derulate în 31 de comunități cu număr mare de persoane de etnie romă, unde au fost consiliate 2.856 persoane, dintre care 13 au fost încadrate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?