Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012’


   Romfilatelia introduce în circulație emisiunea tematică de mărci poștale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”, alcătuită din patru timbre cu valoarea nominală de 1,20, 1,40, 2,10 și 6,00 lei, un plic „prima zi” și un carton filatelic.
   Potrivit unui comunicat transmis de Romfilatelia, mărcile poștale ilustrează simbolic patru competiții la care România are reale șanse de a obține cea mai înaltă distincție în 2012 (conform COSR) – gimnastică, kaiac-canoe, scrimă și atletism. Începând de vineri, 27 iulie, emisiunea de mărci poștale va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.
   Devenind gazdă a Olimpiadei pentru a treia oară, fapt ce reprezintă o premieră în istoria modernă a competiției, Londra găzduiește anul acesta, în perioada 27 iulie – 12 august, Jocurile Olimpice de Vară. La competiții vor participa aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentând peste 200 de țări.
   În cadrul acestei ediții a Jocurilor Olimpice de Vară, România va fi reprezentată de peste 100 de sportivi, care vor participa la 15 sporturi și discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnastică, haltere, judo, tenis de masă, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimă, box, tenis, tir, polo, ciclism, natație).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?