Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Femeie intoxicată cu ciuperci


   Ciupercile culese din pădure te pot băga în spital! Luni, o femeie de 40 de ani, din Budești, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, după ce i s-a făcut rău. Aceasta mâncase ciuperci. Femeia a fost stabilizată de medicii de la Urgențe, apoi a plecat acasă.
   Medicii recomandă vrâncenilor să aibă grijă de unde culeg ciupercile pe care le mănâncă. „Ciupercile trebuie să fie achiziționate doar din locurile autorizate și nu de la vânzători ambulanți. Dacă ele sunt otrăvitoare, pot conduce la deces. Printre simptomele unei intoxicații cu ciuperci se numără durerile abdominale, vărsături repetate și stare generală alterată. Orice om care are astfel de simptome după ce consumă ciuperci, trebuie să se prezinte de urgență la medic, pentru a preveni evenimentele neplăcute”, recomandă medicii interniști din Focșani.
   Specialiștii spun că simptomele intoxicațiilor cu ciuperci pot să apară imediat sau la cel mult 12 ore după consum. Acestea pot fi scăderea tensiunii arteriale, halucinații, tulburări nervoase, salivație abundentă, dureri abdominale, grețuri, vărsături, tulburări gastrointestinale, micșorarea pupilei, transpirații, icter, hemoragii, afecțiuni hepatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?