Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vânzătorii din pieţe nu ştiu să eticheteze produsele


   Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea (CJPCV) au amendat mai mulți agenți economici, cu activitate în piețele de fructe și legume, pentru că nu aveau afișate corect prețurile sau pe etichetă nu se preciza țara de proveniență a produselor. „La comercializarea legumelor și fructelor s-au constatat abateri de informare a consumatorilor cu privire la proveniența produselor, nefiind menționate pe etichetă țara de origine (pentru produsele de import), precum și importatorul din România cu datele de contact, locul de proveniență pentru produsele românești și clasa de calitate”, se arată în raportul comisarilor de la CJPCV.
   O altă neregulă a fost utilizarea de mijloace de cântărire a căror verificare metrologică a expirat sau nu erau vizibile informațiile furnizate de aparatele de măsură utilizate, pentru determinarea cantității produselor vândute în vrac. În total, au fost controlați 33 de operatori economici, fiind aplicate 22 de sancțiuni cu avertisment și 23 de sacțiuni cu amenzi, în valoare de 14.400 lei. „S-au verificat legume și fructe în valoare de 92.500 lei (18.500 kg), cu abateri fiind constatate produse în valoare de 62.900 lei (12.580 kg), cantitatea cu abateri fiind oprită temporar de comercializare”, se arată în raport.
   Controalele s-au desfășurat în două etape, prima a avut loc în perioada 14-30 iunie, iar cea de a doua în perioada 1-15 iulie. În cea de a doua etapă de verificare, numărul sancțiunilor a fost mai mic. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții CJPCV, au fost controlați 13 agenți economici, fiind aplicate 7 amenzi contravenționale în valoare de 2.400 lei, precum și 3 avertismente. De această dată comisarii au preferat să și consilieze operatorii economici ce comercializează produse agroalimentare, toți cei controlați fiind incluși într-un program de îndrumare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?