Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dosarul crimei de la Bîrseşti nu va fi revizuit


   Vasile Toma, din Bîrsești, condamnat împreună cu sora sa pentru omor, a ajuns din nou în fața instanței de judecată. El a solicitat revizuirea dosarului în care a fost condamnat pentru o crimă comisă în luna octombrie a anului 2008.
   Omul a susținut că nu a fost prezent la comiterea crimei, că nu știe ce s-a întâmplat acolo și că nu are de ce să stea închis pentru o faptă de care nu se face vinovat. Pentru a demonstra că nu a fost la Bîrsești în ziua de 7 octombrie 2008, când a fost comisă crima, acesta a solicitat ca instanța de judecată să citeze un martor, ce nu a fost audiat anterior, martor care în opinia sa ar fi putut da detalii importante.
   După câteva termene de judecată, date tocmai pentru ca martorul cheie să se poată prezenta în fața judecătorului, Constantin P., un bătrân de 74 de ani, vecin cu Vasile Toma, a fost adus de un agent de poliție la instanță pentru a lămuri cauza. Omul a spus clar că nu știe ce s-a petrecut cu Toma și că l-a văzut cu câteva zile înainte de comiterea faptei, când era în curte și se pregătea să plece la coasă. Ajuns față în față cu vecinul său, Toma n-a reușit să scoată de la vecin nicio  noutate, pentru că bătrânul a spus clar că nu știa unde se afla inculpa-tul. „Să spună și el ce știe. Eu de ce sunt arestat? Îmi e ciudă, pentru că știu că eu n-am fost. Am fost condamnat degeaba. Să-mi arate amprenta. Convorbirile nu le-am scris eu”, a spus Vasile Toma, completului de judecată.
   Vineri, după audierea martorului, instanța de judecată a decis să respingă cererea de revizuire ca neîntemeiată și nelegală. Vasile Toma poate ataca cu apel soluția.
   Reamintim că Vasile, sora sa Georgeta și un copil, care a participat la comiterea crimei, au fost înregistrați în timp ce puneau la cale ce să le povestească procurorilor. Ei s-au gândit, mai întâi, să spună că Vasile David, concubinul femeii, ar fi căzut de pe casă și ar fi murit. Apoi au vrut să arunce toată vina pe băiatul Georgetei, care era prea mic și nu putea fi tras la răspundere. Convorbirile au fost transcrise și depuse la dosar.
   Vasile Toma și sora sa, Georgeta Toma, au fost condamnați la câte 15 ani de închisoare pentru uciderea concubinului femeii, pe 7 octombrie 2008, în timp ce se aflau la târla victimei. Cei doi inculpați nu au recunoscut niciodată fapta, aruncând vina unul asupra celuilalt sau chiar asupra unuia dintre copiii femeii, care la vremea respectivă avea 14 ani și a participat fără să vrea la comiterea infracțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?