Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Executorii pregătesc licitaţie pentru vila directorului Direcţiei Agricole


   Directorul Direcției Agricole, Costică Neață, riscă să rămână fără vila din Focșani pentru o datorie de circa o sută de mii de lei la un om de afaceri vrâncean. Åžeful pedelist de la agricultură a fost somat zilele trecute să își plătească datoria veche de aproape trei ani pe care o are către omul de afaceri Vasile Bută. Somația a fost lipită pe gardul de la vila pe care directorul Direcției Agricole o are în Focșani. „Vă comunicăm că aveți obligația ca în termen de 15 zile de la primirea, lăsarea ori afișarea la domiciliul dvs. a prezentei somații, să achitați creditorului Bută Vasile, domiciliat în Cotești, suma de 90.000 lei împrumut plus 7.936 lei cheltuieli de executare, în baza titlului executoriu – contract de împrumut 388 din 12.02.2010…În cazul neachitării sumei mai sus enunțate vom vinde la licitație publică următorul bun imobil proprietatea debitorului Neață Costică: suprafața de 1.134 mp teren construcții pe care se află o casă de locuit, situate în Focșani, str. Crângului, nr. 3, Vrancea”, se arată în somația lăsată de executorul judecătoresc.
   Omul de afaceri Vasile Bută ne-a povestit că după ce l-a împrumutat pe Costică Neață, nu a reușit să mai stea de vorbă cu acesta pentru a-și recupera suma. „În februarie 2010 a venit la mine și m-a rugat să îl împrumut cu bani pentru că vrea să îi cumpere fetei lui un apartament în București. Mi-a zis că îi dă în două luni și am fost de acord. Nici nu au fost toți banii mei, am mai luat și de la fratele meu pentru a-l ajuta. Am făcut acte la notar și, pentru că nu avea, am plătit tot eu și pentru aceste documente”, spune Vasile Bută. Ulterior, văzând că trece perioada stabilită, acesta a încercat să îl sune pe directorul Direcției Agricole pentru a-și recupera banii. „De câte ori îl sunam spunea că este într-o ședință și că mă sună imediat. Dar nu mai reușeam să stau de vorbă cu el”, continuă Vasile Bută. În cele din urmă, omul de afaceri a recurs la serviciile unui executor judecătoresc pentru a-l convinge pe Costică Neață să își țină cuvântul și să îi plătească banii cuveniți.
   În replică, directorul Costică Neață spune că nu mai are nicio datorie la omul de afaceri. „Nu este adevărat. Eu nu mai am nicio datorie. Domnul Bută este sfătuit prost de câteva persoane”, ne-a declarat Costică Neață.

Executat silit pentru datorii de miliarde

   Nu este primul scandal legat de datoriile pe care le-a contractat Costică Neață către diverși oameni de afaceri din Vrancea. Anul trecut, pedelistul a fost executat silit ca avalist pentru datoriile Impex Agro NHV Prod, firma la care a fost acționar împreună cu fostul senator PD, Jan Vraciu. Numele directorului Direcției Agricole apare în două dosare de executare silită admise de magistrații Judecătoriei Focșani. Este vorba despre cererile depuse de firmele Valsi și V&S Agroterra, pentru datorii totale de peste 475 mii lei, adică peste 4,7 miliarde lei vechi.
   Executorul judecătoresc nu a ținut cont de funcția publică, culoarea politică și a încercat recuperarea sumelor prin orice mijloace legale. Din cauza sumelor datorate, pedelistul a fost aproape de a-și pierde locuința. Norocul lui, dacă se poate spune asta, a fost că oamenii de afaceri cărora trebuia să le plătească banii au fost de acord să își obțină banii prin alte metode. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?