Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Jucării periculoase, retrase din magazine


   Instituțiile de control au aplicat amenzi de aproape 260 mii lei în primul trimestru din acest an în urma verificărilor efectuate la comercializarea produselor alimentare și nealimentare. Cele mai multe sancțiuni, în valoare de 218 mii lei, au fost aplicate de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Aceștia au înregistrat 157 de reclamații și sesizări, din care 68 au fost soluționate în favoarea consumatorilor. Comisarii au retras definitiv de la comercializare produse precum lenjerii textile și jucării, în special din gama celor importate în China. „În general este vorba de produse originare din China la care au fost descoperite nereguli, în special de etichetare. Probleme au fost și la jucării, care au fost și notificate în Sistemul Rapex ca fiind potențial periculoase”, a explicat Mirela Bîznă, comisarul șef de la Protecția Consumatorilor.
   Controale au fost efectuate și de inspectorii Direcției de Sănătate Publice. Aceștia au aplicat amenzi de 15.100 lei. Au fost verificate agenți economici din domeniul producției și comercializării alimentelor, modul de desfășurare a programului Lapte și Corn, pensiuni și hoteluri.
   La rândul lor, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 26.500 lei. Totodată, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 5.678 lei precum și cantități consistente de produse, respectiv 1.024 kg carne bovină, ovină, porc, 750 litri vin, 220 litri țuică, 4.300 kg miez de nucă.
   Controale au fost derulate și de Serviciul Județean de Metrologie Vrancea, care desfășoară activități de verificări și etalonări metrologice ale mijloacelor de măsurare, activități de inspecție precum și controlul produselor preambalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?