Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Băse „ar mai face-o oricând“


   Mă uitam ieri la Boureanu, acest Trașcaliu al Bucureștiului, cum zicea el despre plata TVA la încasare și cum n-au luat pedeliștii măsura asta, că nu era aplicată nicăieri în Europa și nu puteau fi ei primii… Intervine apoi Dana Grecu și dă declarația unui nene cu scaun la cap, cum că în Germania e demult așa. Åži-a înghițit Boureanu măru’ lui Adam, dar rânjetul de hienă încolțită i-a rămas, ca și mușcatul cu dinți mici în toate părțile, obligații de partid. Pentru cultura lui și-a altor pedeliști, se mai întâmplă în Marea Britanie, în țările baltice și în Suedia.

   Carevasăzică, Guvernul USL a zis așa:
   – Plata TVA la încasarea facturii pentru firmele care au o cifră de afaceri de până în 500 000 de euro, când plățile se fac prin intermediul sistemului bancar.
   Asta e o chestie pe care o cere de foarte mult timp mediul de afaceri, existând reacții pozitive de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a României, Alianța Confederațiilor Patronale din România, Asociația Oamenilor de Afaceri din România, Societatea civilă de Avocați, R&M Audit Contabilitate.
   – Creșterea deductibilității cheltuielilor de cercetare și dezvoltare de la 20% la 50%, pentru a încuraja investițiile inovative și dezvoltarea de locuri de muncă în industrii cu valoare adăugată mare.
   – Eliminarea contribuțiilor de asigurări sociale la fondul de pensii, sănătate, șomaj, pentru toți angajatorii care angajează persoane aflate în șomaj, cu vârsta de până în 25 de ani sau peste 55 de ani, timp de un an, cu condiția păstrării pe post pentru încă un an.
   – Scutirea de la plata penalităților pentru societățile comerciale aflate în dificultăți financiare temporare, dacă își achită obligațiile către stat în perioada 1 septembrie 2012 – 31 decembrie 2012.
   – Asigurarea cadrului legislativ necesar pentru ca decontarea TVA să fie eligibilă pentru ONG-urile, fundațiile, instituțiile care nu sunt plătitoare de TVA, în cazul proiectelor finanțate din fonduri europene.

   Așadar, cinci măsuri care să combată afurisita de criză, dar care nu presupun tăieri, ci stimulări, care mai lasă patronii să răsufle și îi încurajează să dea de muncă oamenilor. Asta înseamnă mai puțini șomeri, înseamnă producție și consum, înseamnă viață decentă, în cele din urmă.
   Dar hienele latră și mușcă, pentru că Băse a zis că „ar mai face-o oricând”, referindu-se la impozitarea pensiilor, tăierea salariilor, indemnizațiilor, ajutoarelor sociale. N-au înțeles nici măcar acum că nu tăierile sunt soluția, ci măsurile de stimulare a economiei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?