Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Românii din străinătate pot vota la referendum pe baza paşaportului sau CI


   Cetățenii români aflați în străinătate pot vota la referendumul național pentru demiterea președintelui României din 29 iulie pe baza pașaportului sau a cărții de identitate (CI) emise de autoritățile române, a informat, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români aflați în străinătate că pot vota la Referendumul național pentru demiterea Președintelui României din 29 iulie 2012, în cadrul ambasadelor și oficiilor consulare ale României din străinătate, pe baza următoarelor acte de identitate emise de autoritățile române: pașaportul simplu, pașaportul de serviciu, pașaportul diplomatic sau cartea de identitate”, se arată în comunicat.
   Potrivit MAE, scrutinul se desfășoară în data de 29 iulie 2012, începând cu ora 8.00 până la ora 20.00, ora locală. Cetățenii români pot vota în străinătate la orice secție de votare, fiind înscriși pe listele electorale suplimentare. În context, MAE face un apel public către cetățenii români care se află în străinătate să verifice valabilitatea documentelor de identitate pe care le dețin și să facă demersurile necesare pe lângă misiunile diplomatice sau oficiile consulare pentru reactualizarea în timp util a acestora.
   Informații actualizate pentru votantul din străinătate se regăsesc pe site-ul MAE, în secțiunea „Referendum 2012”, la adresa: http://www.mae.ro/node/14453.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?